Hétfő/Monday, 2017 Jún 26, 2:47:26
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
Ma itt jártak:
Levin, isoprog, watabe, peterkova
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2014 » Május/May » 23 » Sam Brown - Stop! (1988) A&M Records
Sam Brown - Stop! (1988) A&M Records
5:25:15

320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rock | Megtekintések száma: 571 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 2
1  
A Pink Floydnak nem csupán a progresszív rockzene kiemelkedő albumait - a Dark Side Of The Moont vagy a Wish You Were Here-t - köszönhetjük, hanem néhány kivételes tehetség felfedezését is. A banda gitárosa, David Gilmour előbb ugyanis a rendkívüli adottságú Kate Bushra bukkant rá, majd pár év múltán Sam Brownt, a blues-rockéneklés koronázatlan, és sajnos méltatlanul mellőzött királynőjét mutatta be a világnak.

Gilmour jellegzetes gitárjátékát nem meglepő módon két számban, az „I’ll Be In Love”-ban és a „This Feeling”-ben is élvezhetjük Sam Brown Stop! című bemutatkozó lemezén, mi több, az utóbbihoz összetéveszthetetlen gitárszólóval is hozzájárult a mester. Az albumot mégsem az ő vendégszereplése teszi valóban nagyszerűvé, hanem Sam Brown hangja. Az a hang, melyben a soul melizmatikus érzelmessége, a folk egyszerűsége, a blues fájdalmas vidámsága és a rock pimasz erőteljessége egyesül.

Sam levegősen, tökéletesen eltalált díszítésekkel, ha kell, visszafogottan, ha kell, ordítva-sikítva énekel. Mintha Catherine Bott hétköznapinak ható, mégis elementáris operai stílusa keveredne a rock nagyasszonyaként tisztelt Tina Turner energikusságával. És ami kifejezetten ritkaság a magát többnyire túl komolyan vevő rockzenében, Sam képes önfeledt humort becsempészni dalaiba, amire a „Tea” mozarti mini-áriája és az azzal össze semmiképp nem egyeztethető szöveg abszurd paradoxonja a tökéletes példa.

És a többi szám sem tipikus rockzene. Az albumot a fokozatosan kibontott témák, az átgondolt kidolgozások, és a kilencvenes években népszerűvé vált, érthetetlen módon „unplugged”-nak nevezett félakusztikus hangzás jellemzi. Sam Brown és kísérőzenészei egyértelműen a stílus korlátainak szétfeszítésén munkálkodnak, s nem ijednek meg sem a szvinges lüktetéstől, sem az elektronikus zenével némileg rokon motívumoktól, de a nagybőgő használatától sem.

A lemez és a korát évekkel megelőző énekesnő karrierjének egyetlen „befutója” ugyanakkor a címadó „Stop” című szerzemény lett, amiért az MTV szoros értelemben véve jogosan, ámde megalázó arroganciával az „egyslágeres” csillagok közé sorolta be azt a Sam Brownt, akinek hangjáért vagy muzikalitásáért sok nála összehasonlíthatatlanul sikeresebb énekesnő könyöröghetett volna a mennyei tehetségosztás alkalmával.

Ám a világ, mint tudjuk, a hiúság vására, és az emberek nem mindig, sőt, javarészt nem érdemeik szerint részesülnek a dicsőségben. Aki ellenben képes felülemelkedni a külsőségeken, és meglátja a mélyen a felszín alatt rejtező kincseket, azt vigasztalhatja a tudat, hogy valódi, mások számára elérhetetlen értékhez jut, amikor Sam Brown időtlen bemutatkozó lemezét hallgatja végig akár sokadszorra is. (Galamb Zoltán, ekultura.hu)


2  
Előadók: Sam Brown - ének, zongora; Richard Newman - dobok, vokál; Gavin Harrison - dobok és ütőhangszerek; Roland Kerridge - dobok; Charlie Morgan - dobprogram; Pandi Dinesh - indiai ütőhangszerek; Danny Cummings - ütőhangszerek; Jim Leverton - basszusgitár; Ed Poole - basszusgitár; Ian Maidman - basszusgitár; Danny Thompson - nagybőgő; Paul Bangash - gitár, vokál; Jakko Jakszyk - gitár, akusztikus gitár, ének; Dave Gilmour - gitár; Joe Brown - gitár; Phil Palmer - ritmusgitár; Danny Schogger - billentyűs hangszerek, zongora, zongora-harmonika, programozás; Paul Fishman - billentyűs hangszerek; Bob Andrews - Hammond; Kevin Malpass - Hammond; Kenny Craddock - Hammond; Phil Saatchi, Vicky Brown -vokál; Pete Brown - vokál, Lesley-gitár, akusztikus gitárok, programozás; Margo Buchanan - vokál; Helen Chapelle - vokál; Billy Vanderpuye - vokál; Andy Price - első hegedű; Mark Walton - második hegedű; Kate Musket - brácsa; Peter Esswood - cselló; Bobby Valentino - hegedű; Julian Stringle - klarinét; Rex O’Dell - harsona; Chris Pyne - harsona; Pete Smith - harsona, vokál; Chris Dean - harsona; Alan Wickham - trombita; Stuart Brooks - trombita; John Huckridge - trombita; Dave Hancock - trombita; Stan Sultzman - szaxofon; Jamie Talbot - szaxofon; Jeff Daly - szaxofon; Jim Abbis - orosz vonós hangszerek, programozás.

A dalok:
01 — Walking Back To Me
02 — Your Love Is All
03 — Stop
04 — It Makes Me Wonder
05 — This Feeling
06 — Tea
07 — Piece Of My Luck
08 — Ball And Chain
09 — Wrap Me Up
10 — I'll Be In Love
11 — Merry Go Round
12 — Sometimes
13 — Can I Get A Witness
14 — High As A Kite
15 — Nutbush City Limits

Kód
http://tny.cz/5ba6b175

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]