Csütörtök/Thursday, 2024 Már 28, 6:30:20
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2014 » Szeptember/September » 13 » Snétberger Ferenc - Obsession (1998) Enja Records
Snétberger Ferenc - Obsession (1998) Enja Records
4:34:30
320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Jazz | Megtekintések száma: 759 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1 Levin  
0
A 2012. Február 3-i bejegyzés frissítése.

"Az 1957-ben, szegény romacsaládba született Snétberger Ferencre édesapja zenéje gyermekkorától fogva inspirálóan hatott. "Ő volt a legjobb gitáros a környéken. Apámnak saját hangzásvilága és nagyon egyéni stílusa volt." Francia turisták, akik szórakozóhelyeken hallották játszani, néha Django Reinhardtéhoz hasonlították apja játékát. Ferenc 13 éves volt, amikor apja megengedte neki, hogy beiratkozzon a zeneiskolába, ahol klasszikus gitárt tanult. Hamarosan beleszerett J. S. Bach zenéjébe, és több díjat nyert klasszikusgitár-versenyeken.

Ezzel párhuzamosan Ferenc esküvőkön és éjszakai bárokban is zenélt, és megismerte a jazzt, a bossa novát, a cigány stílust és más népszerű műfajokat. Ezért úgy döntött, hogy klasszikus képzettsége mellé jazz gitárt fog tanulni a Budapesti Konzervatóriumban. "A konzervatóriumban lehetetlen volt saját stílust kifejleszteni," - mondja Ferenc - "így amikor egy fesztiválon meghallottam Egberto Gismonti játékát, az óriási élmény volt. Pont ez volt az az irány, amelyet én is követni szerettem volna." Gismonti mellett az olyan jazzgitárosok, mint Wes Montgomery és Jim Hall zenéje is arra ösztönözte, hagyjon fel klasszikus pályájával. A klasszikus technika és esztétika azonban így is fontos részévé vált a Snétberger által játszott sajátos műfaji elegynek, amelyben a jazz improvizáció, a brazil ritmusok és a roma gyökerek hihetetlen virtuozitással és kifejezőerővel jelennek meg.
Lemezén, az "Obsession"-ön gyönyörű jazz/bossa jellegű triókat hallhatunk, a brazil gitáros, Laurindo Almeida és a szamba amerikai úttörője, Charlie Byrd nyomdokain. A Die Welt német hetilap ezt írta róla: "Snétberger Ferenc zenei világpolgár, multikulturális értékek közvetítője. A legmagasabb rendű gitárművészet!" "(Snetberger.com)

A zenészek:
Snétberger Ferenc - akusztikus és elektromos gitár
Egri János - basszus
Balázs Elemér - dobok

A számok:
1. Wanton Spirit (3:44)
2. E-Bossa (3:36)
3. Szivárvány 4:28 (for Attila Zoller)
4. FS Five (6:27)
5. Gypsy (4:25)
6. Hanging Out (3:36)
7. Obsession (6:14)
8. I Remember (6:07)
9. Song To The East (6:36)
10. Páva (4:51)

Kód
http://tny.cz/c880864e

Name *:
Email:
WWW: