Hétfő/Monday, 2017 Máj 29, 11:40:20
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
Ma itt jártak:
Levin, galamb, dobitibi, tibuno1, osomfai, KTib962, rigoboy, Gledix, kalmy, Fazék, DArdanella, zozo54, Yes, susdomes, DomiTibi, topo, Primula, gshlz15, szapim, gykrantz, roarrr, taddeo, Laosz, Joski, csabszem, joepapa, 19MSsj, Gyulam, DNS07, larryz, blueraincoat, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2013 » December » 29 » Steve Marriott & Band - Packet of Three (1990) Bellaphon
Steve Marriott & Band - Packet of Three (1990) Bellaphon
8:05:11
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rock | Megtekintések száma: 740 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1  
"Az 1947. január 30-án született Marriott tizenkét éves korától gyermekszínészként barátkozott a színpaddal és a közönséggel. Szerepelt az Oliver című darabban, lehetőséget kapott a rádióban és a televízióban is. Zenélgetett már a hatvanas évek elején is valamennyit, de a korai zsengékből nem maradt fenn semmiféle képes vagy hangos dokumentum. Első szólólemezét 1963-ban vette fel a Decca cégnél, a rajta hallható dal címe Give Her My Regards volt.
A másfél métert éppen csak meghaladó "magasságú" Steve, aki az ének mellett gitározott is, 1964-ben zenekart alapított az azóta szintén halott Ronnie Lane basszusgitárossal, Jimmy Winston billentyűssel és Kenney Jones dobossal. Miután a zenésztársak sem voltak éppen szálfa méretű legények, elnevezték hát magukat Small Facesnek, azaz Csöpp Arcoknak.
Nos, ezekből a csöpp arcokból, de nem csöpp szájakból hatalmas hangok bújtak elő - főként Steve jóvoltából, bár a vokál sem volt éppen utolsó. Az 1964-es indító felvételük, a Whatcha Gonna Do About It, majd az 1965-ös Sha, la, la, la-le, az All or Nothing, a My Minds Eye hallatán érthető, hogy belopództak nemcsak a brit rajongók szívébe. Kicsit később az Itchycoo Park és a Lazy Sunday is nagy siker lett, ám kiderült, hogy ezzel vége is a kitűnő együttesnek.
A hatvanas évek végén a popzenében megindult az erjedés, megkezdődött a supergroupok korszaka. Az elsők között jött létre a Small Faces "jogutódja", a Faces valamint a Humble Pie. Ez utóbbit Marriott szervezte Peter Framptonnal, a Herd együtes énekesével és gitárosával. A többiek Rod Stewarttal, Ron Woodal együtt a Facesben folytatták.
A Humble Pie "dögösebb" hangzású volt a Small Facesnél. Több kitűnő lemezt készítettek, de egyik sem került a listákra. Az As Safe az Yesterday és a Performance - Rockin’ The Fillmore - ettől függetlenül ma is szép emlékeket idéz.

Frampton hamar kiszállt, az együttes 1974-ben feloszlott. Steve Marriott ezután szólóban próbálkozott, de valljuk be, nem sok sikerrel. Közben ismét összetrombitálta a Small Facest, de azt a bizonyos töltött káposztát már nem lehetett újra melegíteni, turnéjukat nem fogadta kitörő lelkesedés. All Stars néven is szervezett egy rövidéletű együttest, amelyben feltűnt Alexis Korner, a brit blues egyik királya is.
Steve a kilencvenes évek elején a szebb jövőt tervezgette, ismét összejárt és közös buli-terveket szövögetett Peter Framptonnal. 1991. április 20-án azonban állítólag égő cigarettával a szájában elaludt. Részeg volt-e vagy sem, ez ma már nem kideríthető, szomorú tény azonban, hogy a ház leégett, s benne pusztult Marriott is." (Kovács Miklós, harmonet.hu)


A londoni Dindwalls mulatóban készült felvételeken a zenészek a következők voltak: Fallon Williams - Drums; Steve Marriott - Guitar, Vocals; Jim Leverton - Bass.

A dalok:
A1 What´cha Gonna Do About It (Potter, Samwel) 3:21
A2 Bad Moon Rising (Fogerty) 6:00
A3 All Shook Up (Presley) 3:03
A4 The Fixer (Clempson, Ridley, Marriott) 7:00
B1 All Or Nothing (Lane, Marriott) 5:12
B2 Five Long Years (Boyd) 7:17
B3 I Don´t Need No Doctor (Ashford, Simpson, Armstead) 11:04

Kód
http://tny.cz/0defeddb

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]