Péntek/Friday, 2017 Máj 26, 1:57:06
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
Tibor43Ma itt jártak:
Levin, tibuno1, Gledix, kalmy, Fazék, Yes, susdomes, roarrr, taddeo, Laosz, joepapa, DNS07, larryz, fisglass, Rafiki, Mogorva, kuttyt, kondasdiszno, Tibor43, ZOSO1968, Marcipán, gabor1951, nagyboti, hydroregia, biril, ek1960, vipe5417, drx, Gandhi, Nagys, smulan, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Október/October » 16 » Steve Miller Band - Let Your Hair Down (2011) Roadrunner Records
Steve Miller Band - Let Your Hair Down (2011) Roadrunner Records
1:27:47

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Blues-rock | Megtekintések száma: 1470 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
A 2012 Március 31-i bejegyzés frissítése.

"Aki ilyen sűrűn tolja ki a lemezeket, és nem Frank Zappa a neve, általában nem alkot eredeti és egyedülálló műremekeket, inkább korrekt műfaji darabokkal ad hangot magáról. A Steve Miller Banddel is ez a helyzet, most ráadásul nem is saját szerzeményeket kapunk tőlük, hanem (ismét) blues-klasszikusok "milleresített" verzióit.
Miller már tacskó kora óta a bluesnak szenteli életét, huszonéves korában játszott Chicago-ban, majd San Francisco-ban, 1967-ben megalapította zenekarát, és azóta is szép számmal hozza blues és blues-alapú daloktól roskadozó lemezeit, melyekben néha a rock vonal erősödött, de a dalok magja mindig ugyanaz maradt. Az 1993-as Wide River óta igazából csak válogatások és hasonló időhúzó kiadványok jelentek meg, a sort a 2010-es Bingo! törte meg, melyen a műfaj sztenderdjeinek coverjei kaptak helyet.
A Let Your Hair Downon is ilyen számokat hallhatunk, melyek egyidőben kerültek rögzítésre a Bingo! trackjeivel. A borítót ezúttal is Storm Thorgerson tervezte, a lemez címében rejlő szóviccet kiaknázó artwork azonban nem tartozik a csúcsmunkái közé. A dalok viszont hozzák a szokásos színvonalat és hangzásvilágot. A legismertebb szerzemény minden bizonnyal a Sweet Home Chicago, a Close Togerther szép kétszólamú vokáljaival emelkedik ki a listából, míg a Snatch It Back And Hold Itet a szájharmonikás játéka teszi emlékezetessé. Neki amúgy is kijár egy jópont, nagyon ízléses, amit csinál.
A kiadvány hangzása meglehetősen steril, nincs benne karcosság, az pedig ízlés kérdéses, hogy ez kinek jön be, és ki hiányolja majd belőle az autentikus fílinget. Továbbá ez az utolsó lemez, amelyen Miller régi cimborája és alkotótársa, a 2009-ben elhunyt Norton Buffalo játszott.
Összegezve: a Let Your Hair Down Claptonos hangvételű blues-örömzene, olyasmi, mint amikor egy színész elszaval egy ismert verset. Nem magán a szövegen, hanem az előadásmódon van a hangsúly, ezért az ínyencek nyilván örömüket lelik benne, de ha valaki vállát rántva firtatja, hogy "minek ez?", hát bizony jogosan teszi fel a kérdést." (fejes, est.hu)Kód
http://tinyurl.com/jthgzcc

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]