Péntek/Friday, 2021 Jan 15, 4:44:38
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika


Jelen vannak:
Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Augusztus/August » 1 » Sviatoslav Richter - Rachmaninov, Prokofiev Piano Concertos (1985) Deutsche Grammophon
Sviatoslav Richter - Rachmaninov, Prokofiev Piano Concertos (1985) Deutsche Grammophon
5:00:36

FLAC
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Klasszikus / Classical | Megtekintések száma: 737 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1 Levin   [Bejegyzés]
A 2014 Március 14-i bejegyzés frissítése.

Szvjatoszlav Teofilovics Richter (1915-1997) orosz zongoraművész a múlt század egyik lagnagyobb és legelismertebb zongoristája volt.
Német származású apja képzett zenész, zongorista, orgonista, zeneszerző- és tanár, anyja tehetséges énekes volt. Első zongoraleckéit apjától kapta, bár nagyrészt autodidakta módon tanult, mert nem tűrte a rendszeres zenei képzést.
Richtert önmagáért, humanizmusáért, elmélyült zongorázásáért becsülte az egész világ. A zenei tökéletesség fanatikusa volt. "Eleven zongoralexikonnak" nevezték, akinek "gyilkos kezei vannak, de morálja bevehetetlen erődítmény", és kizárólag lelkiismeretére hallgat zongorázás közben. Távol tartotta magát a politikától, s bár nyugati turnéit csak későn kezdhette el, emigrálni soha nem akart; úgy vélte, hogy játszani mindenhol lehet. Tökéletes technikai tudása mellett hatalmas sikert aratott improvizációs képessége. Nem kedvelte a publicitást, fényképezni élete végén már csak a szünetekben engedte magát, szinte sötétségben játszott, a koncerteken csak gyertya világíthatott, interjút igen ritkán adott. Idősebb korában visszautasította a nagy hangversenytermeket, és szívesebben lépett fel kisebb városokban.
E lemezén két nagy orosz zeneszerző egy-egy zongoraversenyét adja elő a Varsói Filharmonikus Zenekar kíséretével.Kód
http://pasted.co/e08f1a4f

Name *:
Email:
WWW: