Csütörtök/Thursday, 2017 Jún 29, 5:03:06
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
larryz , bambi , plajos , heinzelmann1950Ma itt jártak:
Levin, galamb, dobitibi, osomfai, rigoboy, kalmy, Fazék, DArdanella, zozo54, stevehu03, Alaptolma, gykrantz, roarrr, ama55, pajapila, Laosz, hocaapu, Gyulam, DNS07, larryz, ols, Deodato, kondasdiszno, Tibor43, kispaszuly, kuckó, ZOSO1968, Asrom, Santi_tata, mohawk, qwert, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2014 » Február/February » 6 » The Artwoods - Singles A's & B's 1964-1967 (2000) Repertoire Records
The Artwoods - Singles A's & B's 1964-1967 (2000) Repertoire Records
8:59:49
MP3/320 Kb/s
Tracklist & download links in comments

 

Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rhythm and Blues | Megtekintések száma: 958 | Hozzáadta: Gledix
Hozzászólások összesen: 2
1  
A 60-as évek közepének egyik legstílusosabb brit rhythm and blues combója, amely azonban nem vetekedhetett a The Animals, a Them, a Spencer Davis Group vagy a The Yardbirds sikereivel.
A társulat 1963-ban alakult meg, a The Red Bludd's Bluesicians társulatból.Itt játszott Arthur Wood (ének), Don Wilson (basszusgitár), Derek Griffiths (gitár), Jon Lord (orgona) és Reg Dunnage (dob). A zenekar Wilson és Dunnage kilépése után vette fel a The Art Wood Combo, majd később a The Artwoods nevet. A csoport vezetője és névadója Art Wood énekes lett, aki megfordult Alexis Korner's Blues Incorporatedben is. Az új ritmusszekcióban Malcolm Pool (basszusgitár) és a liverpooli Keef Hartley (dobok) kapott helyet. Első fellépéseiket a Klook's Kleek klubban tartották a Graham Bond Organization előzenekaraként.
A zenekar a Decca kiadótól kapott szerződést. 1964-ben jelent meg bemutatkozó kislemezük egy Leadbelly-blues, a Sweet Mary feldolgozásával és az If I Ever Get My Hands On You című számmal. A zenekar az elkövetkező években számos kislemezt adott ki. Ezek egyike sem lett Top 50, de biztosították az együttes folyamatos jelenlétét a korabeli zenei életben.
A The Artwoods az amerikai rhythm and blues hagyományokon nyugvó muzsikát játszott, ellentétben azonban a többi brit csoporttal nem a keményebb chicagói stílust, hanem a Booker T. and The MG's nevével fémjelzett soul és jazz inspirációjú hangzásvilágot követték. A The Artwoods zenei világának meghatározói Art Wood egyéni éneke, valamint Jon Lord virtuóz orgona- és zongorajátéka voltak.
A zenekar hamarosan jó hírnévre tett szert. Törzshelyük az Oxford Streeten lévő 100 Club és az Eel Pie Island koncertterem volt. A brit csoportok közül az elsők között jutottak el Kelet-Európába. A Billy J. Kramer and the Dakotas társaságában Lengyelországban turnéztak.
1966-ban a londoni Denmark Streeten lévő Southern Music stúdióban elkészítették első nagylemezüket. Az Art Gallery című album producere Mike Vernon volt. A zeneanyag döntő hányada amerikai rhythm and blues feldolgozásokból állt.Allen Toussiant, Otis Redding, Naomi Neville, Deadrio Malone művei mellett két szám is elhangzott a Booker T. and The MG's repertoárjából. A korong két legjobb felvétele Solomon Burke-től kölcsönzött Keep Lookin', s a Walk On The Wild Side című instrumentális volt. Az utóbbit Jimmy Smith jazz muzsikustól vették át.

Tracks:
1. Sweet Mary (Ledbetter) 2:55
2. If I Ever Get My Hands On You (Carter, Lewis) 2:03
3. Oh My Love (Smith, Fox) 2:52
4. Big City (Lord) 2:09
5. Goodbye Sisters (Lloyd) 2:53
6. She Knows What To Do (Hill, Rebennack) 2:30
7. I Take What I Want (Hayes, Porter, Hodges) 2:54
8. I'm Looking For A Saxophonist Doubling French Horn Wearing Size 37 Boots (Wood, Lord, Hartley, Pool) 2:48
9. I Feel Good (Neville) 2:46
10.Molly Anderson's Cookery Book (Lord) 3:30
11.What Shall I Do (Jenkins) 2:52
12.In The Deep End (Gump) - 3:07
13.Brother Can You Spare A Dime (Harburg, Gorney) 2:57
14.Al's Party (Martin, Gump) 2:44
15.These Boots Are Made For Walking (Hazlewood) 2:47
16.A Taste Of Honey (Scott, Marlow) 3:11
17.Our Man Flint (Goldsmith) 3:00
18.Routine (Lord) 3:05

The Artwoods:
Art Wood - Lead Vocals
Derek Griffiths - Lead Guitar
Jon Lord – Organ
Malcolm Pool – Bass
Keef Hartley - Drums

Kód
http://pastebin.com/mv9C8zDy

Jelszó/Password:gledix

2  
Volt az első kislemezük előtt egy demó kislemezük is ahol a Chicago Calling és a Hoochie Coochie Man számokat játszották szintén 1964-ben. Neten már nem érhető el.

A Walk On The Wild Side számot Jimmy Smith szintén feldolgozásából dolgozták tovább, Elmer Bernstein szerezte. Eléggé hasonló szemléletű, kicsit rockosabb hozzáállású, de Jimmy mester is nagyon heavy szólót nyom ebben a számban. Pl. az orrával is orgonál, amit a kamera nem is mer mutatni: http://www.youtube.com/watch?v=u2DedfiAd0A

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]