Hétfő/Monday, 2017 Jún 26, 4:32:30
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
Ma itt jártak:
Levin, Laosz, 2pumukli, isoprog, watabe, peterkova
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » November/November » 5 » The Beatles - Let It Be... Naked [2CD] (2003) Apple
The Beatles - Let It Be... Naked [2CD] (2003) Apple
10:20:29

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rock | Megtekintések száma: 425 | Hozzáadta: Mogorva | Tag-ek(kulcsszavak): The Beatles
Hozzászólások összesen: 3
0
1  
"A jelenleg 72 éves Glyn Johns 1969-ben azért fogadta el a felkérést, hogy a Let It Be albumon dolgozzon, mert a legendás George Martin hangmérnöke lehetett volna. Ehhez képest Martin, aki belefáradt a zenekar belső civódásaiba, lelépett a színről, helyére pedig - miután a Johns által megkevert Let It Be-változat egy időre fiókba került -, John Lennon felkérésére, az excentrikus amerikai Phil Spector érkezett, aki saját wall of sound-hangzásiskolájának megfelelően jókora szimfonikus mázzal vonta be az eredetileg szikárnak és lecsupaszítottnak szánt lemezt.

"Csalódott voltam, hogy Lennon Spectornak adta a munkát, és még csalódottabb azzal, amit Spector tett a lemezzel. Az egésznek semmi köze a Beatleshez. A Let It Be egy kupac szemét. Soha nem hallgattam meg az egészet egyben, csak néha egy-egy dal egy ütemét, és mindig az jut az eszembe, hogy mennyire gusztustalanul szirupos az egész" - mondja Glyn Johns, aki nem rég jelentette meg Sound Man című önéletrajzírását.

A Let It Be 1970 május 8-án jelent meg, majdnem egy hónappal a zenekar feloszlásának bejelentése után. Bár ez volt a Beatles utoljára kiadott nagylemeze, felvételei korábban zajlottak, mint az Abbey Road albumé - 1969 januárjában. Néhány kritikus és rajongó éppen ezért az egyébként jóval összeszedettebb és jobban sikerült Abbey Roadot tartja a Beatles búcsúlemezének.

Nem véletlen, hogy 2003-ban kiadták a lemez "spectortalanított" változatát Let It Be... Naked címmel. A Paul McCartney által gondozott kiadásban eltávolították a lemez hangzását terjengőssé dagasztó hangszerelési elemeket, s visszatértek az eredetileg tervezett lecsupaszított megszólaláshoz." (hvg.hu)


"A 2003-ban megjelent ’Let It Be… Naked’ dallistája és a dalokon hallható változások:

01 Get Back – A dal kislemez verziója, melyről hiányoznak a tetőkoncerten felvett monológok, valamint a zenei levezető rész, ebből fakadóan rövidebb és feszesebb lett a dal.

02 Dig a Pony – Az eredeti album szalagjainak újrakeverése a tetőkoncert alapján, melyből kivágták a hibás dalkezdést, és a záró mondatokat – némileg sterilebb lett a végeredmény, ami nem tett jót a szerzeménynek.

03 For You Blue – Újrakevert változat az eredeti szalagokból.

04 The Long and Winding Road – Az eredeti albumszalagok helyett az utolsó, 1969. január 31-én felvett változat sávjait tartalmazza, és mindent töröltek róla, ami Spectornak hála került rá a dalra – így a kórushangokat és a nagyzenekari betéteket is. Meglepő módon a ballada így is működőképes, bár jómagam hiányolom róla a jellegzetes, drámai zenei hátteret.

05 Two of Us – Az eredeti szalagok újrakeverése.

06 I've Got a Feeling – A tetőkoncerten elhangzott verziók keveréke.

07 One After 909 – A tetőkoncertről származó eredeti albumszalagok újrakeverése, amiből kivágták az improvizációt.

08 Don't Let Me Down– Az eredeti lemezen nem szerepelt a Yoko-hoz írt nóta, az új verzión a tetőkoncert felvételeiből keverték ki a végső formát. Vele helyettesítették a két rövid közjátékot a Dig Itet és a Maggie May-t.

09 I Me Mine – Bár Spector beavatkozása előtt a dal nagyon rövid volt, a ’…Naked’ lemezen csak néhány másodperccel kurtították meg, viszont teljesen eltűnt róla a nagyzenekari betét és a kórusháttér.

10 Across the Universe – Az 1968 februárjában felvett verzió, amelyről szintén törölték Spector nagyzenekari háttereit, így a dal ugyan olyan csupasz lett, mint a The Long And Winding Road. Személy szerint ebben az esetben is hiányolom a nagyzenekart.

11 Let It Be – Az újrakevert verzió, melyet két felvételből vágtak össze, viszont töröltek róla mindent, amit Spector adott hozzá – a McCartney dalokhoz hasonlóan a változás itt sem ölte meg a dal szépségét. Külön érdekessége, hogy Linda McCartney is feltűnik a felvételen." (hardrock.hu)

0
2  
Kód
http://tinyurl.com/Let-It-Be-Naked-2003

Jelszó / Password: mogorva

3  
Köszönöm!
(Sajnos már én sem tudom úgy hallgatni, mintha nem hallgattam volna évtizedekig a Spector féle változatot, így csak különlegesség marad! Amúgy szívesen meghallgatnék egy Geoff Emerick  változatot is!)

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]