Kedd/Tuesday, 2017 Jún 27, 3:01:37
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
eduardovillela , matuzg821 , topo , zozo54Ma itt jártak:
Levin, osomfai, rigoboy, kalmy, Fazék, fodori, DArdanella, susdomes, vargajozsi, Alaptolma, BVITCH, ama55, Laosz, hocaapu, joepapa, furedfilm, larryz, Tibor43, ZOSO1968, Asrom, Joebelo, ap_small, szexapó, bolondgubcsi, hydroregia, ek1960, gronyar, stuar, tomo, fgmano, maedina, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Október/October » 2 » The Cinematic Orchestra – Motion (1999) Ninja Tune
The Cinematic Orchestra – Motion (1999) Ninja Tune
10:06:57

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Jazz | Megtekintések száma: 263 | Hozzáadta: dali300
Hozzászólások összesen: 3
0
1  
A hangminták használata nem csak a zene hangzását formálta át az utóbbi évtizedekben, de a zene készítésének metódusát is. Nagy közhely, mindenesetre igaz, hogy gyakran már nem szükséges a hangszeres tudás a zene előállításához. Legrosszabb esetben elégséges, ha az embernek felhasználói szintű számítógépes ismeretei vannak.
Érdekes azonban, ha ezekből a környezetükből kiszakított mozaikokból valami új születik, a jelentés megváltozik, bizonyos esetekben beépül egy fortélyos utalásrendszerbe. A Cinematic Orchestra zenéje is ebbe a vonulatba tartozik, de náluk a hangszeres zene van túlsúlyban, a hangminták egy utalásrendszerbe illeszkednek, jelentéssel töltik fel a dalokat, részben láthatatlanul, de mindig tapintatosan épülnek bele az egészbe. Nagyon fura, nagyon mai, ugyanakkor sok szempontból hagyományosan nyúl a jazz műfajához.

A zenekar a kilencvenes években alakult, eredetileg Jason Swinscoe projektjeként, majd a londoni székhelyű, független Ninja Tune kiadó vette őket gondozásba. Az a kiadó, amely egészen különleges vonalát viszi a korszak elektronikus zenéjének. Egy olyan vonalra álltak rá, amely az elme erőteljes bevonásával készteti megadásra a hallgatót, az élő hangszerek és a manipulatív hangminták együtt léteznek, a kiadványok pedig ott egyensúlyoznak a mainstream és az underground törékeny határán, egy rendkívül markáns hangzásvilágban.

Már a zenekar neve utal arra, hogy a vizuális oldal is szerepet kap a művészetükben, ezen a téren is egy újszerű vonalhoz illeszkednek. 2001-ben kaptak felkérést, hogy írjanak zenét egy eredetileg 1929-ben bemutatott orosz némafilmhez (Man With The Movie Camera), az 1999-ben megjelent Motion élő debütálása pedig Stanley Kubrick rendező életműdíjának átadóján volt. Ebben az időben váltak teljes zenekarrá, a Motion eredetileg kallódó hangminták útkereséseként indult, majd néhány stúdiózenész csatlakozásával vált archaikusan őrült hangulatú jazz lemezzé.

Rátosi Milán

Tracklist :

1.Durian
2.Ode to the Big Sea 
3.Night of the Iguana  
4.Channel 1 Suite  
5.BlueBirds  
6.And Relax!  
7.Diabolus

All tracks written and produced by Jason Swinscoe.

Personnel :

Jason Swinscoe - producer
Tom Chant - soprano sax, alto sax, acoustic piano, electric piano
Jamie Coleman - flugelhorn, trumpet
Phil France - acoustic bass, electric bass
T. Daniel Howard - drums
Alex James – acoustic piano, electric piano
Saidi Kanba - percussions 


Kód
http://pastebin.com/EBD4f2Jy

password : psalm69


2  
Rajongójuknak mondhatom magam. smile Bár szerintem a legjobb lemezük a 2002-es Everyday.

3  
Jaajj de jó kis zene.Köszönöm én is.
Hátha ki lehet csikarni azt a 2002-es albumot. smile

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]