Péntek/Friday, 2017 Máj 26, 10:16:07
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
susdomes , Crimson , GledixMa itt jártak:
Levin, Gledix, kalmy, Fazék, Yes, roarrr, Laosz, joepapa, larryz, Rafiki, Mogorva, kondasdiszno, Tibor43, gabor1951, nagyboti, hydroregia, biril, ek1960, vipe5417, drx, Nagys, smulan, tomo, fgmano, JoePapi, maedina, catfree, ddjozsi, Petyko70, DZ0915, Ubiusz, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » November/November » 8 » The Dave Brubeck Trio feat. Gerry Mulligan - Blues Roots (1968) Columbia Records
The Dave Brubeck Trio feat. Gerry Mulligan - Blues Roots (1968) Columbia Records
6:26:51

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Jazz | Megtekintések száma: 333 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 4
0
1  
A jazztörténet egyik legnagyobb egyénisége a zongoristaként, szerzőként és zenekarvezetőként is legendás Brubeck. Azok közé a művészek közé tartozik, akik egyszerre tettek eleget a legmagasabb színvonalú szakmai elvárásoknak, miközben igényesen szolgálták ki a közönséget. A monterey-i jazz fesztiválnak 1958-tól több mint tíz alkalommal volt ünnepelt fellépője, de szerepelt Montreux-ben is. Nemcsak a jazzben tette le névjegyét, hanem a klasszikus zenében, sőt musicalt is szerzett. A modern jazz legnépszerűbb alakjaként tisztelik, lebontotta a 4/4-es ütemeket a jazzben. Többször is kijelentette: haláláig jazzt akar játszani. A klasszikus zenéből sokat épített be a jazzbe, művészetére nagy hatással volt Bach, Beethoven és Chopin, a jazz óriásai közül többek között Duke Ellington-t, Art Tatumot, és Errol Garnert tekintette példaképének. Csak saját zenekarai több mint 200 szerzeményét játszották. 1996-ban kapta Grammy életműdíját, számos elismerése közül erre a legbüszkébb. Ezen kívül a BBC életműdíjasa, Több amerikai elnök előtt játszott. Saját műfaján kívül írt balettzenét, filmzenét, musicalt, oratóriumot, misét és kantátákat. Kvartettje számára mintegy 200 számot szerzett. Time Out című albumából egymilliónál többet adtak el. 2009-ben Kennedy Központ-díjat 2010-ben Miles Davis-díjat kapott. A Downbeat című jazz-szaklap halhatatlanjai közé választotta. Halála évében is öt albumot jelentettek meg a kiadói. Brubeck pályafutása átívelte az amerikai jazz második világháború utáni történetét.
Eleinte édesanyja tanította zongorázni, nagyon fiatalon megmutatkozott tehetsége, sokáig hadilábon állt a kottaolvasással. Tizenhárom éves korában profi jazz-együttesekkel játszott. Tizennyolc éves korától zenei tanulmányokat folytatott a kaliforniai College of Pacific-en. A háború idején a hadseregben is volt zenekara, leszerelése után, 1946-tól a Mills College-ban Darius Milhaud tanítványa volt, de tanárai között volt Schönberg is.
1944-ben ismerkedett meg Paul Desmond altszaxofonossal és zeneszerzővel, akinek leghíresebb számát, a Take Five-ot köszönhette. A negyvenes évek végén egy évfolyamtársaiból alakult együttest vezetett, első felvételeit a nyolctagú Jazz Workshop Ensemble formációval készítette. Ezután egy trió következett, majd 1951-ben megalakította a legendás Dave Brubeck Quartetet Desmond bevonásával . A Quartet a hatvanas évek végéig működött folyamatosan változó összetételben, 1967-ben feloszlott, de a hetvenes években ismét összeállt. Tagja volt Gerry Mulligan szaxofonos is. (Kovács Miklós)

A számok:
1. Limehouse Blues 4:47
2. Journey 8:56
3. Cross Ties 11:07
4. Broke Blues 4:57
5. Things Ain't What They Used To Be 7:21
6. Movin' Out 5:33
7. Blues Roots 6:50

A zenészek:
Baritone Saxophone – Gerry Mulligan
Bass, Bass [Fender] – Jack Six
Drums – Alan Dawson
Piano, Piano [Honky Tonk] – Dave Brubeck

Kód
http://pasted.co/d93057da

2  
Köszönöm szépen Levin ezt a váratlan csemegét...; a nagy quartet utáni első lemez! smile

0
3  
Nagyon szívesen.

4  
Köszönöm!!!

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]