Szombat/Saturday, 2017 Máj 27, 7:11:17
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
kuttyt , ddjozsi , catfreeMa itt jártak:
Levin, KTib962, susdomes, gshlz15, gykrantz, Laosz, Fred, Orizatriznyak, Mogorva, csifi1951, siposl, Marcipán, hoppika, biril, bujdoso, fgmano, JoePapi, Gob, ddjozsi, TündérLala, zolik, Ubiusz, szines, Tutenko1967, kjappp, zene6
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » November/November » 6 » The Gathering - Mandylion (1995) SPV
The Gathering - Mandylion (1995) SPV
6:35:29

320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Metál / Metal | Megtekintések száma: 219 | Hozzáadta: dali300
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
A Mandylion attól volt annyira érdekes, mert tiszta és őszinte volt. Ez a lemez ugyanis tele van rendkívül nőies dallammal, tiszta és bátor hangú énekkel, plusz mintha csak egy neo-progresszív rockbanda lennének, Frank Boeijen billentyűstől annyi ügyesen a helyére rakott szintetikus alapot is kapunk. Finoman megérintve velük a női hang adta romantikus szálakat.

A Mandylion másik erőssége a gitáros munka. René Rutten és Jelmer Wiersma erőteljes gitárja kellően mély alapokat adnak az ének érzelgősségének. A kiváló gitár-zakatolás könnyedén meggyőzi az embert, hogy itt nincs szó gagyi-diszkós romantikáról, ráadásul Hans Rutten dobos olyan konkrét (és néha talán túl kockás) ritmust varázsol minden dal alá, ami az egész produkciót a földön képes tartani! Az 1995. augusztus 22-én megjelent Mandylion így átírta a női énekhang vezette rockzene történetét.

A németországi Hagen-ben lévő Woodhouse stúdióban, Siggi Bemm és Waldemar Sorychta stúdió-guruk vezetésével elég volt a június 1-16. közötti pár nap, hogy megszülessen ez az album. Pedig Anneke kényesen ügyelt a dalok szövegének kulturáltságára is, aminek a következményeként filmes-könyves hatásoktól hemzsegő szöveget hallhatunk. A Strange Machines például tartalmaz egy részletet a George Pal-féle H.G Wells-es The Time Machine filmváltozatából, de a Sand & Mercury végére is került egy nagyon érdekes felolvasás, amiben J.R.R Tolkien idézi meg a filozófusnő (és feminista) Simone de Beauvoir-t.

A címadó Mandylion az egyik legprogresszívabb valaha készült szerzeménye a zenekarnak. René Rutten fújja sípjait-fuvoláját benne, majd mintha csak a Dead Can Dance egyik ismerős világzenei ritmusát kapnánk, finom szintetikus felhőjárással és Anneke "szövegtelen" hangjával. Kiváló és nagyon érdekes darabja ez a karrierjüknek, ami világot mára sajnos teljesen elfelejtettek. A hasonló költőiséggel egyetemben.

Minden, ami igazán szerethető a Gathering-ben, az a Mandylion-on ma is megtalálható.

/passzio.hu nyomán/

Tracks:

01. Strange Machines - 6:02
02. Eléanor - 6:39
03. In Motion #1 - 6:53
04. Leaves - 5:57
05. Fear The Sea - 5:47
06. Mandylion - 5:01
07. Sand And Mercury - 9:57
08. In Motion #2 - 6:07

Personnel:

- Anneke van Giersbergen – vocals
- René Rutten – guitars, flute
- Jelmer Wiersma – guitars
- Frank Boeijen – synthesizer
- Hugo Prinsen Geerligs – bass
- Hans Rutten – drums


Kód
http://pastebin.com/Ycj48UXL

password : psalm69


Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]