Szombat/Saturday, 2017 Jún 24, 9:51:33
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
Levin , Santi_tataMa itt jártak:
Levin, galamb, rigoboy, Gledix, vpetti, susdomes, gykrantz, Laosz, 19MSsj, fisglass, Recece8, kuttyt, siposl, Santi_tata, hoppika, nagyboti, ap_small, biril, viking456, bujdoso, stuar, fgmano, MorseSB, mindenaron, catfree, Petyko70, 2pumukli, TündérLala, kbm, Maraik, béjé, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Szeptember/September » 9 » The Guess Who - American Woman (1970/2000) RCA Victor
The Guess Who - American Woman (1970/2000) RCA Victor
9:20:06

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rock | Megtekintések száma: 304 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
"Kanada egyik legismertebb rockbandája Winnipeg városában alakult Chad Allan (Allan Kobel) és Randy Bachman vezetésével. Eredetileg Chad Allan And The Expression néven futottak, ezen a néven készítették azt a felvételt is amely elindította őket a siker útján. Johnny Kidd: Shakin All Over című számát dolgozták fel és meglepetésre a felvétel befutott a kanadai sikerlistán, sőt az államokban is bekerült a top 40-be. Ugyanezen címmel készült el első albumuk is, de ekkor a kiadó reklámfogásként a misztikusnak ható Guess Who? (na, ki az?) nevet aggatta rájuk. A cselfogás bevált, a banda elindult a siker útján. Az igazi nagy áttörésre ugyan még várni kellett, de egyre inkább kezdett testet ölteni az a zenei stílus amely a hatavanas évek végének egyik meghatározó együttesévé tette a Guess Who-t. Zenei világuk igen széles körből merített: a folk, a rhythm&blues, a blues, a psychedélia elemei egyaránt fellelhetőek dalaikban.
1968-ban jutott el a formáció arra az érettségi szintre amikor zenéjük már nemzetközi viszonylatban is meghódította a közönséget és a kritikát egyaránt. Ekkor jelent meg Wheatfield Soul című korongjuk mely a Billboard 50-es listáján landolt, a róla kimásolt These Eyes című szám pedig a hatodik helyre futott fel. Mivel addíg kell ütni a dobot amíg meleg, kövekező évben kiadták a Canned Whead című albumot, melyről a Laghing, az Undun és a No Time című dalok jutottak el a toplisták élvonalába. Az új évtized beköszönte elhozta a banda számára a nagy áttörést. Megjelent az American Woman című korong mely a legjobb tízbe került a Billboardon, a lemez címadó dala pedig vezette a listákat, mint ahogy a No Sugar Tonight is. Ezzel a Guess Who lett az első kanadai együttes amelynek dala vezette a Billboard Hot 100-as listáját.
Sajnos a sikerrel együtt az ellentétek is kiéleződtek a csapaton belül, aminek legfőbb oka Randy Bachmann hirtelen áttérése a mormon vallásra. Ezen nézetei oda vezettek, hogy a Filmore East-i koncertjük után Bachman kiszállt a bandából és saját karrierjét kezdte egyengetni. Nem kevés sikerrel, hiszen létrehozta a vilghírű Bachman-Turner Overdrive nevü formációt." (Kovács Miklós)A számok:
01 - American Woman (5:11)
02 - No Time (3:50)
03 - Talisman (5:10)
04 - No Sugar Tonight-New Mother Nature (4:55)
05 - 969 (The Oldest Man) (Instrumental) (3:00)
06 - When Friends Fall Out (3:04)
07 - 8-15 (3:31)
08 - Proper Stranger (4:06)
09 - Humpty's Blues American Woman (Epilogue) (6:12)
Bonus Track:
10 - Got To Find Another Way (Previously Unreleased) (2:51)

A zenészek:
Burton Cummings – organ, lead vocals, piano, rhythm guitar, flute, harmonica
Randy Bachman – lead and rhythm guitars, backing vocals, tambourine
Jim Kale – bass, backing vocals
Garry Peterson – drums, backing vocals, percussion

Kód
http://pasted.co/597f24ec

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]