Csütörtök/Thursday, 2017 Ápr 27, 7:50:40
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
StatisztikaOnline összesen: 43
Vendég/Guests: 40
Tag/Users: 3
mohawk , jan1234 , weawerchuby


Ma itt jártak:
Levin, skz, jan1234, galamb, osomfai, rigoboy, Fazék, Yes, susdomes, topo, gshlz15, taddeo, Laosz, Lakota, larryz, tRudy, Orizatriznyak, Rafiki, Mogorva, ols, kuttyt, csita63, kondasdiszno, Tibor43, siposl, miki57, ZOSO1968, Asrom, GY1, gp53, qwert, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2014 » Január/January » 23 » The Mammoth 89 Key 'Gavioli' Fairground Organ - Fairground Fantasia In Stereo (1970) Hallmark Records
The Mammoth 89 Key 'Gavioli' Fairground Organ - Fairground Fantasia In Stereo (1970) Hallmark Records
5:43:35
256 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Curiosity | Megtekintések száma: 1428 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1  
A mechanikus hangszerek (önjátszó hangszerek, zeneautomaták is) olyan hangszerek,melyek esetében a hangsort egy hanginformáció-hordozó automatikusan működteti.A mechanikus hangszerek többsége az ember beavatkozási lehetősége nélkül reprodukálja a zenét.
Hanginformáció-hordozóként a korábbi évszázadokban egy forgó fémszegecses henger szolgált és egy kar segítségével pl.egy orgona szelepeit nyitotta-zárta,vagy egy zongora kalapácsait mozgatta. Az 1900-as évek táján csaknem az összes mechanikus hangszernél kiszorították a fémtüskés hengert azok, amelyek lyukasztott papírtekercs formájában lyuk-szalaggal vagy redőzött kartonkottákkal működtek, s melyeket lényegesen egyszerűbben lehetett előállítani és korlátlan zenerepertoárt tettek lehetővé. Ehhez még a zenedarabok hossza is tetszőleges lehetett, ellenben egy hengernél a zenedarabnak mindig a henger méretéhez kellett igazodnia.
Erős fellendülés következett a zenegépek számára a 19.szd. második felében, amikor az ipari gyártás megindult, először kis kézműves műhelyekben, később nagyobb gyárakban. A hangszereket nagyrészt vendéglőknek szánták, vagy - mint utcai hangszereket (kintorna,utcai zongora) - a nép szórakoztatására tervezték. Később a nagy karussel - orgonák bevonultak a vásárterekre. (Keszthelyi Surber Zeneautomata és Fonográf Múzeum)
A lemez felvételein egy ilyen orgona játéka hallható:


A számok:
A1 Over The Waves
A2 Twelfth Street Rag
A3 The Last All Clear
A4 Puppet On A String
A5 Light Cavalry
A6 Music, Music, Music
B1 Going To Blaydon Races
B2 Romeo
B3 The Blue Danube
B4 Tannhauser
B5 Abide With Me


Kód
http://tny.cz/bcc1e121

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]