Csütörtök/Thursday, 2017 Máj 25, 10:51:19
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
tibuno1Ma itt jártak:
Levin, galamb, tibuno1, KTib962, rigoboy, Gledix, kalmy, Fazék, zozo54, Yes, topo, activer, gshlz15, roarrr, Rexton2929, DeeCee, taddeo, Laosz, Joski, jakja, joepapa, Gyulam, DNS07, larryz, Rafiki, Mogorva, ols, AttHunter, kuttyt, kondasdiszno, Tibor43, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Május/May » 1 » The Residents - The American Composers Series - Volume I.+II. (1984/1986) Ralph Records
The Residents - The American Composers Series - Volume I.+II. (1984/1986) Ralph Records
6:58:10
320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Egyéb/Other | Megtekintések száma: 358 | Hozzáadta: dali300
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
A legendás arcnélküli fantom-zenekar, amely 45 éves ténykedése alatt egyszer sem adta fel anonimitását: a négy törzstag és az ötödik Snakefinger (Kígyóujj) valódi nevét, arcát és személyét katatón titoktartás fedi. Elrejtőztek önnön halotti maszkjuk mögé – megfosztva a rajongókat, a business és tömegkommunikáció intézményeit a sztárolás: istenítés és porba tiprás minden átkától és áldásától. Még kiadójuk, a kitűnő alternatív bandeket felsorakoztató Ralph Records sem ismeri őket: strómanokon és telefonon keresztül kommunikál velük.
A Residents a XX. század legkülönösebb és legkülönlegesebb kísérletezője, a modern (archaikus? komoly? dzsessz? rock? kortárs?) zene destruktív megújítója. Pánkulturális és etnozenei munkáikban nem törekszenek eredetiségre, valamennyi szerzeményük „szerzemény”: átdolgozás, kollázsolás, montázs, deformálás. Stílusuk bizarr, eklektikus és excentrikus: a populáris és progresszív zenei-irodalmi irányzatok stílusának keveréke, a totális elitizmustól a giccsig. Átírták a zenetörténet összes fellelhető irányzatát: nomád népzene, barokk opera, klasszikus requiem vagy rock'n'roll egyaránt szerepel repertoárjukban. Ők – akár a nagybetűs Élet – újrahasznosítják a brand new terméket, és vidám hulla/dékot készítenek belőle. Szétszedett és átöltöztetett Rolling Stones- és Beatles-számokkal kezdték, majd eljutottak a nagy amerikai komponisták (Gershwin, Souza, Williams stb.) interpretálásához.

A Residents együttes zeneformáló tevékenységét (annak kísérleti szakaszát) már a 60-as évek végén, 70-es évek elején kezdte – kreatív útkeresésük még ma is tart, nem csak inspiráló zenei videók kiadásával, hanem élő fellépésekkel, amelyek a koncert és a színház, időnként más médiumok kombinációi. Munkájuk állandó, újra átgondolásának köszönhetően, ők a populáris kultúra világának egyik legérdekesebb jelensége. Sikerült elérniük, hogy az évek hosszú sora alatt mindig álarcban léptek fel, a csoporttagok identitásának nyilvános feltárása nélkül. Néhány ritka interjún kívül, amit időnként, közvetítőkön keresztül adtak, nem nyilatkoztak, (és azt beszélték róluk, hogy a közvetítők tulajdonképpen személyesen ők), ami csak még jobban felkeltette irántuk az érdeklődést.
Ők zenészek, de hiányzik náluk az a mesterségbeli tudás, ami másoknak megvan. Ők, azonban, eszmékkel foglalkoznak. Törekszenek rá, hogy szélesebb sávban gondolkodjanak, mint amit a zene egyszerű létrehozása kínál.

(Triceps) /aleksandarzograf & prae.hu nyomán/

- George & James American Composer Series - Volume 1.(1984) -

Track listing :

1.Rhapsody in Blue
2.I Got Rhythm
3.Summertime
4.Live at the Apollo
I.I'll Go Crazy
II.Try Me
III.Think
IV.I Don't Mind
V.Lost Someone
VI.Please, Please, Please
VII.Night Train

- Stars & Hank Forever: The American Composers Series - Volume 2. (1986)  -

Track listing :

1.Hey Good Lookin'
2.Six More Miles (To the Graveyard)
3.Kaw-Liga
4.Ramblin' Man
5.Jambalaya
6.Sousaside
I.Nobles of the Mystic Shrine
II.The Stars and Stripes Forever
III.The Thunderer
IV.The Liberty Bell
V.Semper Fidelis
VI.The Washington Post


Kód
http://pastebin.com/sCM6GrJ5

jelszó / password : psalm69


Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]