Csütörtök/Thursday, 2017 Jún 29, 8:21:46
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
abaaba , pooly73 , heinzelmann1950Ma itt jártak:
Levin, osomfai, rigoboy, Fazék, stevehu03, roarrr, Laosz, hocaapu, Gyulam, Deodato, Tibor43, kuckó, nagyboti, ap_small, hydroregia, stuar, fgmano, maedina, MorseSB, jazola, Öcsibácsi, catfree, Petyko70, 2pumukli, pooly73, quintus, nemecsek, sarkad, Crimson, SumiSky, Sandrej, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2017 » Április/April » 2 » The Ruby Braff/George Barnes Quartet - Plays Gershwin (1975) Concord Records
The Ruby Braff/George Barnes Quartet - Plays Gershwin (1975) Concord Records
7:25:25

320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Jazz | Megtekintések száma: 853 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 2
0
1  
A 2012 Augusztus 22-i bejegyzés frissítése.

"George Barnes 1921. július 17-én született az Illinois állambeli Chicago Heightsben, Egyesült Államok, 1977. szeptember 5-én hunyt el. Barnes még csak 16 esztendős volt, amikor a Tommy Dorsey Amateur Swing Contesten díjat nyert 1937-ben, de már ekkor harcedzett gitáros volt. Ugyanis ezt megelőzőleg már kiterjedt tevékenységet folytatott kisegyüttesével a Közép-Nyugaton. A versenyen aratott sikerét követőlelt sok lemezfelvételen vett részt, amikor is vezető bluesénekeseket kísért, például Big Bill Broonzyt, Blind John Davist, Jazz Gillumot és Washboard Samet.
Érdemes megjegyezni, hogy Bernest elsősorban a klasszikus country blues-zal hozzák összefüggésbe, holott ő volt az egyik legelső elektromos gitáros, aki már 1931-ben ezen a hangszeren játszott. Katonaidejét nem számítva, Barnes a negyvenes évek nagy részé-ben Chicagóban folyamatosan dolgozott az NBC és az ABC stúdióiban, New Yorkban pedig a Decca foglalkoztatta. A hatvanas években Barnes társaival, Carl Kress-szel és Bucky Pizzarellivel dolgozott. Barnesnak közismerten tüskés természete volt, és a nyilvánosság előtt szakított Pizzarellivel, mielőtt megkezdte ugyancsak vitákkal teli, ám zeneileg mélyreható együttműködését a kornettos Ruby Braff-fal. Barnes bluesjátéka mindig csodás volt, melodikus előadása pedig megfelelt a legjobb elképzeléseknek. Jellegzetes, briliáns egysoros szólóinak számos kiváló példáját hanglemezen is megörökítették. Duettjei, különösen a Braff-fal és a Joe Venutival készültek, a zenésztársak szinte hihetetlen zenei közelségét mutatják. 1977. szeptemberi halála a jazzgitárjáték nagy vesztesége volt." (Passzio.hu)A Quartet tagjai:
Ruby Braff - kornett
George Barnes - gitár
Wayne Wright - gitár
Michael Moore - bőgő

Kód
http://tinyurl.com/labpb9o

2  
Thank you very much!!!! :D

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]