Szombat/Saturday, 2024 Ápr 20, 11:34:49
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2013 » Szeptember/September » 26 » The Very Best of Otis Redding (1992) Rhino
The Very Best of Otis Redding (1992) Rhino
12:44:21
I Can't Turn You Loose by Otis Redding on Grooveshark
320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Soul | Megtekintések száma: 933 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 2
1 Levin  
0
A Harmonet.hu ismertetőjéből: "Otis Redding Georgia államban - Ray Charles és Little Richard szülőföldjén – Dawsonban látta meg a napvilágot, 1941. szeptember 9-én. Gyermekkorában - a soul stílus csaknem valamennyi sztárjához hasonlóan - ő is gospel-kórusokban énekelt, már csak azért is, mert apja baptista lelkész volt. A szerény, hallgatag vidéki fiú azért titkon énekesi karrierről álmodozott. A 60-as évek elején teherautósofőrként dolgozott - különös véletlen, hogy korábban Muddy Waters és Elvis Presley is a volánt fogta kezdetben mikrofon helyett. 1962-ben egy alkalommal Johnny Jenkins együttesét vitte meghallgatásra a memphisi Stax lemeztársasághoz. A stúdiófelvételek után – csak úgy viccből - a zenekar egyik tagja felvetette, hogy a sofőr is énekelhetne valamit. Redding megragadta az alkalmat, és előadta a These Arms Of Mine című érzelmes, lassú dalt. Mindenki visszafojtott lélegzettel hallgatta az akkor még ismeretlen énekest, aki néhány hónappal később már világszerte sikerrel koncertezett.Első felvételei (Try A Little Tenderness, I’ve Been Loving You Too Long és az Aretha Franklin pályáját is meghatározó R-E-S-P-E-C-T) a slágerlisták csúcsára kerültek, de ebben az is szerepet játszott, hogy Jim Stewart, a Stax főnöke az egyik legképzettebb zenekart, a Booker T. and The MG’s-t állította Otis mögé, amelyben olyan kiváló muzsikusok játszottak, mint Steve Cropper gitáros és Donald „Duck” Dunn basszusgitáros.
Otis Redding legjobban a lassú blues- és soul-dalokban tudta kiaknázni egyedülálló orgánumának, nazális, mégis erőteljes hangjának adottságait.
1966-os és 1967-es európai turnéján tomboló lelkesedés fogadta Reddinget; a párizsi Olympiában, Stockholmban és a brit szigeteken egyaránt. Angliában "az év énekese" címet is elnyerte, ami egy amerikai művész számára különös megtiszteltetés. A legendák szerint a tinédzser Peter Gabriel is Otist látva kapott kedvet az énekléshez. 1967 júniusában, a Monterey-i popfesztiválon - Jimi Hendrix és Janis Joplin mellett - Redding szereplése volt a legnagyobb szenzáció, itt már az amerikai fehér közönség is elfogadta.
1967. december 10-én, a Wisconsin állambeli Madison közelében magánrepülőgépe délután fél négy körül a Monoma tóba zuhant. Redding és kísérőzenekarának, a Bar-Keys-nek négy fiatal tagja a jeges vízben lelte halálát; csupán egy muzsikustársuk, a 20 éves Ben Cauley trombitás élte túl a szerencsétlenséget."


A dalok:

01.These Arms of Mine (Otis Redding) 2:34
02.Pain In My Heart (Naomi Neville) 2:26
03.That's How Strong My Love Is (Roosevelt Jamison) 2:25
04.Mr. Pitiful (Otis Redding/Steve Cropper) 2:44
05.I've Been Loving You Too Long (Otis Redding/Jerry Butler) 2:57
06.Respect (Otis Redding) 2:11
07.I Can't Turn You Loose (Otis Redding) 2:49
08.Satisfaction (Mick Jagger/Keith Richards) 2:47
09.My Lover's Prayer (Otis Redding) 3:12
10.Fa-Fa-Fa-Fa-Fa (Sad Song) (Otis Redding/Steve Cropper) 2:43
11.Try A Little Tenderness (Jimmy Campbell/Reg Connelly/Harry Woods) 3:20
12.Shake (Sam Cooke) 2:33
13.The Happy Song (Dum-Dum) Otis Redding/Steve Cropper) 2:45
14.Tramp (with Carla Thomas) (Lowell Fulson/Jimmy McCracklin) 3:02
15.(Sittin' On) The Dock of the Bay (Steve Cropper/Otis Redding) 2:42
16.I've Got Dreams to Remember (Zelma Redding/Otis Redding/Joe Rock) 3:15

Jelszó/Password: levente


2 Primula  
0
This file does not exist, the access to the following file is limited or it has been removed due to infringement of copyright.

Name *:
Email:
WWW: