Péntek/Friday, 2017 Máj 26, 1:53:55
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
Tibor43Ma itt jártak:
Levin, tibuno1, Gledix, kalmy, Fazék, Yes, susdomes, roarrr, taddeo, Laosz, joepapa, DNS07, larryz, fisglass, Rafiki, Mogorva, kuttyt, kondasdiszno, Tibor43, ZOSO1968, Marcipán, gabor1951, nagyboti, hydroregia, biril, ek1960, vipe5417, drx, Gandhi, Nagys, smulan, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Október/October » 13 » The Who - Tommy (1969/1990) MFSL
The Who - Tommy (1969/1990) MFSL
2:46:23

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rockopera/Rock Opera | Megtekintések száma: 1675 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
A 2013 Augusztus 5-i bejegyzés frissítése.

Az 1001 Albums You Must Hear Before You Die (1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz) sorozat száznegyvenötödik lemeze.

"A ’Tommy’ nyilvánvalóan nem csak az első, hanem a valaha született egyik legeredetibb és legmegrázóbb rockopera is a zenetörténetben, mely pszichológiai mélységekbe hatoló témájával olyan előadókat befolyásolt később, mint a Dream Theater. Pete Townshend elképzelése szerint a ’Tommy’ nem csak egy lebilincselő, drámai történet, hanem az adott kor, a hatvanas évek végének egyfajta lenyomata is. Az önmagába zárkózó fiú a külső hatások elől a belső világába menekül, megnémul, megvakul és megsüketül, kizárja a külvilágot, ahogyan azt sokan megpróbálták a hatvanas évek második felében. A ’Tommy’ annak a generációnak készült, amely a hidegháború feszültségében, az atomhalál állandó fenyegetésében nőtt fel, és minden lehetséges eszközt megpróbált felhasználni a pillanatnyi szórakoztatása érdekében – így a drogokat és a zenét is. Emellett a történetben szereplő Tommy sok szempontból a hippikhez is hasonlít, hiszen a történet végére afféle vallási vezetővé válik (önjelölt Jézus Krisztussá, ha úgy tetszik), aki saját maga fogyatékosságát kínálja fel jövőbeni követőinek, mintegy a kegyetlen külvilágtól való elzárkózási lehetőséget. Ilyen körülmények között nyilvánvaló, miért érintett meg annyi embert a ’Tommy’, és miért lett komoly témája ellenére rendkívül népszerű és közkedvelt.

A lélekbe maró történet mellé természetesen figyelemreméltó zene is társult. A sztorit előadó muzikális anyag két vinyl korongra fért csak fel, a felvételeket pedig közel fél éven keresztül rögzítették az IBC stúdióban, Londonban. A kész dalok között voltak kifejezetten rövid, közjátékszerű alkotások és elnyújtott, pszichedelikus, esetenként progos megoldások is. Olyan híres dalok csendültek fel a lemezen, mint az Acid Queen, a Pinball Wizard, a We’re Not Gonna Take It, vagy az Amazing Journey. Ezeket a maga korukban egyszerre lehetett kezelni különálló, önálló dalokként, melyek jól illeszkedtek a Who korabeli stílusához, de igazából egyben érték el a kellő hatást. Nem is véletlen, hogy az 1969-es és 1970-es turnén a zenekar a teljes albumot eljátszotta a koncertjein." (hardrock.hu)
Kód
http://pasted.co/b944a212

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]