Szombat/Saturday, 2017 Jún 24, 1:18:23
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » November/November » 9 » Thomas Newman - The Judge - OST [2 CD] (2014) WaterTower Music
Thomas Newman - The Judge - OST [2 CD] (2014) WaterTower Music
3:37:58

320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: OST | Megtekintések száma: 360 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 2
0
1  
Óva intettek A bírótól, tudtam én is, veszélyes terep. Nem futott azonban lyukra David Dobkin, sőt, megcsinálta az utóbbi évek egyik legszebb tárgyalótermi és a szó nem kutyás-karácsonyos értelemében vett családi filmjét.

Ez különösen annak fényében meglepő, hogy Dobkin korábban olyan emberiség ellenes bűnöket követett el, mint producerként Az óriásölő vagy rendezőként a Testcsere, sőt, ha jobban belegondolunk, még a viszonylag szerethető Ünneprontók ünnepével együtt sem volt igazán vállalható darab az életművében. Hogy mire volt szüksége a direktornak? Műfajváltásra. Az eddig szinte csak a vígjátékok terén garázdálkodó Dobkin megérkezett a melodráma műfajához, és egyszeriben megtáltosodott. Nyilván kellett hozzá egy jó könyv is, amiről jelen esetben a Robotzsarut és a Gran Torinót jegyző Nick Schenk és A király beszédéért Oscart begyűjtő David Seidler gondoskodtak. Hála Istennek.
141 percnyi szinte tökéletesen felépített történet, alig néhány pillanatra lassul csak a történet a film vége felé. A film középpontjában Hank Palmer (Robert Downey Jr.) a dörzsölt New York-i ügyvéd, és apja, Joseph Palmer (Robert Duvall), a kisvárosi konzervatív bíró kapcsolata áll. Amikor a fiatalabb Palmer anyja temetésére hazautazik, kénytelen találkozni apjával is, akivel évekkel ezelőtt megromlott a viszonya. Mikor már éppen menekülne vissza a nagyvárosba, kiderül, hogy apját gyilkossággal vádolják – Hanknek nemcsak a mindenre elszánt ügyésszel, de apja makacsságával is meg kell küzdenie, hogy megmentse családját.

Sejthetjük, hogy a fenti történet számos aknát rejt, a giccs szelleme már az első pillanattól kezdve ott lebeg a film fölött, az alkotók azonban sosem sétálnak bele a csapdába: finoman egyensúlyoznak, így mindvégig az érzelmesség térfelén tudnak maradni. A történet puszta családregényként is izgalmas lenne, a tárgyalótermi feszültség azonban még összetettebbé teszi a szüzsét és még árnyaltabbá a karakterek közötti viszonyokat.

A pontot az i-re természetesen a színészek teszik fel. Fantasztikus a gárda, az utóbbi években hibátlanul szárnyaló Robert Downey Jr. az első pillanattól az utolsóig uralja a vásznat. Robert Duvall igazi jutalomjátékot kapott a szép lassan leépülő, de mindvégig méltóságáért küzdő bíró szerepében. A két színész külön-külön is remekel, de kettősük páratlan élménnyé teszi a filmet. Tökéletesen működik köztük a kémia, a feszültség szinte tapintható. A kisebb szerepeket sem bízták a véletlenre az alkotók, mindenki nagyszerűen teszi a dolgát: nehéz lenne bárkit kiemelni Vera Farmiga, Vincent D’Onofrio, Billy Bob Thorton és Jeremy Strong szupererős csapatából.

A tárgyalótermi drámáknak bizonyára megvan a maguk rajongótábora – ez esetben azonban azt ajánlom, bárki bátran jegyet vehet A bíróra, aki pusztán csak egy remek filmre vágyik, kifogástalan alakításokkal. (Molnár Kata Orsolya, filmtekercs.hu)

A film zenéjét Thomas Newman írta:
1. Phantom Witness
2. Mercury Glass
3. Bag of Tricks
4. St. Francis
5. Indiana
6. Samantha
7. Wooden Nickel
8. The Judge
9. Reward for Dog
10. Blood Evidence
11. Shelby Rd.
12. Never on Pavement
13. Light a Match
14. Hope Stevens
15. Diamond Collapsible
16. Carla’s Father
17. Ten Speed
18. Old Room
19. Night Fit (Velvet Box)
20. Twenty Degree Bend
21. Watch and Learn
22. Tire and Rim
23. Aye of Knute
24. Missing Time
25. Trophies
26. I Choose You
27. Wabash River Float

0
2  
A filmben elhangzó dalokból készült nem hivatalos válogatás:
01. Gram Parsons & Emmylou Harris - Well Sweep Out The Ashes (In The Morning)
02. Dwight Yoakam - Long White Cadillac
03. Hank Williams III. - The Bottle Let Me Down
04. Lucinda Williams - Reason To Cry
05. Bon Iver - Holocene
06. Band of Horses - Knock-Knock
07. Stevie Nicks - Storms
08. Augustines - Walkabout
09. James Blunt - Bonfire Heart
10. Tim Myers - Hills To Climb
11. Willie Nelson - The Scientist

Kód
http://pasted.co/88346e06


A film magyar szinkronnal:
Kód
http://youwatch.org/b0v34ibysiqk

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]