Szombat/Saturday, 2017 Máj 27, 7:13:20
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
Levin , kuttyt , ddjozsi , catfreeMa itt jártak:
Levin, KTib962, susdomes, gshlz15, gykrantz, Laosz, Fred, Orizatriznyak, Mogorva, kuttyt, csifi1951, siposl, Marcipán, hoppika, nagyboti, biril, bujdoso, fgmano, JoePapi, Gob, catfree, ddjozsi, TündérLala, zolik, Ubiusz, szines, Tutenko1967, kjappp, zene6
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Október/October » 8 » Tommy Vig - Tommy Vig in Budapest! (1972) Mortney Records
Tommy Vig - Tommy Vig in Budapest! (1972) Mortney Records
8:54:21

VBR
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Jazz | Megtekintések száma: 376 | Hozzáadta: larryz
Hozzászólások összesen: 9
0
1  
"Vig Tommy, a csodadobos" - így kezdődött a dolog 1946-ban: Tommy a Városi Színházban, a Zeneakadémián, a Fövárosi Nagycirkuszbann vívott dobpárbajokat a Chappy zenekar kíséretével, Beamter Bubival és Radnóti Tomival. Vig Tommy ekkor mindössze 7 éves volt…Vig Tamás néven született 1938. július 14-én, Budapesten. Édesapja Vigh György klarinétos. 1947-ben, 8 éves korában Bécsben lemezt készítettek vele, a korong a Der Kunst Trommler der Welt címet kapta. Tommy édesapja, Vigh György is közreműködött a lemezen, ő klarinétozott. 1956-ban, immár 18-evesen utazott újra Bécsbe, mint Ungarische Fluhtling…Fatty George Jazzklubjában és a bécsi Zeneakadémián szerepelt Joe Zawinullal. 1956. november 18-án menekült el a kommunizmus elől, és Amerikában igen nagy sikert aratott. 2006. júniusában hazatelepült. Többszörös díjnyertes (Down Beat Magazine (Chicago) + EmErTon Díj (Budapest) + Vibrafonosok Oszkár díja (Los Angeles) + Magyar Jazz Szövetség Pályázat Első Díj, Hangszereles kategória, Budapest 2006), a színészkedésbe is belekóstolt, Szörényi Éva fiát játszotta a Könnyű múzsa című nagysikerű filmben. Vig 1956-tól 2006-ig New Yorkban, Los Angelesben illetve Las Vegasban élt és muzsikált. Ő volt a hivatalos Olimpiai Jazz Fesztivál főrendezője Los Angelesben 1984-ben. Több, mint 1400 stúdiófelvételen szerepelt, kétszer játszott az Oszkár Díj televíziós előadásain, és 10 évig volt az Amerikai Komponisták Szervezetének alelnöke.


Tommy Vig - Vibraharp, Marimba and Percusion
Kőszegi Imre - Drums
Pege Aladár - Bass
Lakatos Béla - Piano

Tracklist:

01 - Staight, no chaser ( Thelonious Monk )
02 - Softly, as in the morning sunrise ( Sigmund Romberg ) 1971
03 - Autunum leaves ( Kozma Tibor ) 1971
04 - Oleo ( Sonny Rollins ) 1971

A digitalizálás és az utómunkák az Audio Design Studio-ban készültek 2011-ben. Köszönet az áldozatos munkájukért!

Csak felhasználó férhet hozzá

2  
Köszönöm! Igazán gyors vagy! Gondolom flac-ben nincs meg sajnos smile

3  
Köszi, hogy megszerezted, nem akartalak idegelni és ne hagyd abba smile  A flac-et azok használják akik ki akarják cédére írni, vagy jó minőségben tömörítés nélkül hallgatni....

4  
Így ,ahogy mondod.Én is csak azt használok.Örülnék ha larryz és rajta kívül az összes feltőlő nem haragudna meg az ilyen kérésekért.

0
5  
Csak jó volna, ha megmaradnánk a realitások talaján. Ez egy több mint 40 évvel ezelőtt, néhány példányban kiadott bakelit. Minősége az akkori technikai színvonalnak felel meg. Ezt soha nem adták ki "Digitally Remastered Super Limited Deluxe CD Edition" változatban és gyanítom, már nem is fogják. Kb. 4 éve valaki vette a fáradságot (és a lemezt), grabbelte, szűrte, megtisztította, feltöltötte az utókor számára. Erre most: Miért nem flac??? Néhány évvel ezelőtt, - amikor még nem állt rendelkezésre ekkora sávszélesség és tárhely - nem is hallgattak zenét az igényes emberek, mert akkor még "csak" mp3-at lehetett letölteni? Haragról pedig szó sincs, csak néha előtör belőlem egy kis elkeseredettség, ugyanis látom, hogy lassacskán nem lesz kinek feltölteni. 10 éve még több százan is letöltöttek egy-egy lemezt - manapság ez a szám 10-20 közé csökkent (a megtekintések száma nem azonos a letöltésekével). The times they are a changin' - énekelte egyszer valaki, a jövő/jelen pedig egyértelműen a YouTube, az iTunes, a Spotify és társaié, vagyis a felhőtárhelyek és a streamek mindent visznek. Hiszen elég rábökni-kattintani a megfelelő ikonra és máris szól a kívánt muzsika, kiváló minőségben, bárhol-bármikor - nem kell vesződni letöltögetéssel, másolgatással, lemezreírással. Nemsokára Víg Tomi 1971-es budapesti koncertjére pedig (rajtunk kívül) senki sem fog már emlékezni...hiszen az nem veszteségmentes! Kár érte.

0
6  
Kedves larryz, a bosszúságod számomra teljesen érthető. Én más alkat vagyok: engem ez a FLAC-ben nincs? mánia csak végtelenül elszomorít.
Még blogolásom kezdetén néhány akkori kuckólátogatóval volt privát vitám erről, hasztalanul.
Mindig eszembe jut az, amit egyszer a Magyar Rádió kiváló komolyzenei műsorában hallottam egy (sajnos a nevét már elfeledtem) híres karmestertől, aki csak mono felvételeket hallgatott, és gyűlölte a sztereót. Azt mondta, hogy a karmester hónapokat tölt azzal, hogy a zenekar hangja egységesüljön, szinte egy hangszerként szóljon, és akkor jönnek a technikusok, és szétválasztják a hangzást két csatornára. Persze a sztereót én is szeretem, de nálam mindig első volt azene maga, s csak második a hangzás "minősége". Mert szerintem egy hanglemez hangja sokkal szebben szól, mint a "jobb minőségű" CD-é.
Ezek biztosan szubjektív dolgok, de én mindenkinek azt tanácsolom: zenét hallgasson, ne "minőséget".

7  
Egyet értek. Az utolsó mondattal különösen. Mit ér a jó minőség, ha hallgathatatlan a zene.

8  
De gustibus non est disputandum - mondja a művelt latin, ami kb annyit tesz az : Az ízlés nem vita tárgya...
van aki ezt szereti van aki azt.... mind a két formátumra szüksége van valakinek, aki azon szeret zenét hallgatni... kár ezen vitatkozni, hiszen mellettük ape, ogg, wav és még kismillió formátum van, de csak a zene számít, jó zenét-jó minőségben...

0
9  
Sok letöltögetőnek csak a gyűjteményébe kell. A legtöbbet persze soha nem hallgatják meg (max 1x), hiszen ezernyi lemezhez kevés egy élet. De akkor is csak a flac jó... Nem az ízlésvilágok különbözősége a téma. Ha valaki egy Jamiroquai lemezt keres veszteségmentesen az érthető. Azt digitálisan rögzítették, kiadták CD-n. Csak éppen régen és ezért ma már nehezen fellelhető. A bejegyzés tárgyát képező lemez esetében nem erről van szó. Érthető okok miatt a korabeli Chaplin filmeket sem tudjuk IMAX 3D-ben megnézni, Dolby Surround hangzással, mint pélául a Jurassic Parkot. De attól még sokan örülünk neki, ha láthatjuk.

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]