Csütörtök/Thursday, 2017 Jún 22, 5:39:07
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
gshlz15 , mindenaronMa itt jártak:
Levin, galamb, rigoboy, Gledix, fodori, DArdanella, zozo54, topo, gykrantz, Laosz, DNS07, larryz, Rafiki, limre, ols, csita63, Tibor43, siposl, kuckó, ZOSO1968, Asrom, Santi_tata, avakum, qwert, Wolawola, Joebelo, nagyboti, rosajoao49, videosokk, biril, ek1960, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Április/April » 1 » Tool - 10 000 Days (2006) Volcano
Tool - 10 000 Days (2006) Volcano
8:12:16

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Metál / Metal | Megtekintések száma: 515 | Hozzáadta: dali300
Hozzászólások összesen: 2
0
1  
Hogy mi mainstream, és mi underground, jórészt definíció kérdése. Ha underground mindaz, ami a lemezeladásban nem jut el az aranylemezig, akkor a Tool istenesen belelóg a fősodorba. Viszont ha a mainstream rádióbarát, fülbemászó zenéket jelöl, akkor ez a banda a sátán kutyájának kegyetlenségével riogatja a gyanútlan fogyasztói társadalmat.

Hogy hova is lehet tenni, kész rejtély. Álljon itt inkább két, magáért beszélő adat: a 2001-es Lateralus album a megjelenését követő héten ötszázötvenötezer példányban kelt el, s ezzel lenyomta az összes popcsajt a Billboard listájáról. Most (2006), a 10 000 Days az éllovas - ebből egy hét alatt ötszázhatvannégyezret vettek csak az USA-ban. Pedig sok mindent lehet mondani a Toolról, de azt nem, hogy slágereket gyártana. Nehéz lenne pontosan belőni, hogy mit játszanak, hiszen a Tool precízen kimért zenéje távol tartja magát minden kategóriától. Az alternatív metálhoz, a progresszív rockhoz és az art rockhoz állhat a legközelebb, albumról albumra kísérletezve a gitárzene határainak tágításával. S mindezt "pofátlanul": ének-gitár-dob-basszus alapfelállásban. Maynard James Keenan énekes nehezen körülírható stílusa, a meg-megtörő ütemek Danny Carey dobverői alatt, valamint a gitár és basszus lebegése nagyjából olyan benyomást keltenek, mint egy rozsdás, mohával benőtt TJV-szerelvény. A gitáros Adam Jones és a bőgős Justin Chancellor ha nem is merészkedik a progresszív rock barokkos hangvételéig, messze cizelláltabb harmóniákat vakar elő, mint bárki a vidéken.

Szóval fura egy banda ez a Tool,annyi misztikával pakolják tele a szövegeket, hogy évtizedekig bújhassák a Kabbalát és a Malleus Maleficarumot a fanatikusaik.A 10 000 Days jóval mélyebbre sikerült, mint a Tool bármelyik albuma. Valahogy úgy fest, hogy a hallgatásához is legalább tízezer nap kell - olyan messzeségekbe kalauzolja a hallgatót.

A szokásos Tool-hangulattal indul: vaskos basszusszőnyegre épül a dallamos gitár, hogy aztán mindkettő nekiálljon fűnyíróhangot árasztani. Csak Maynard hangja gyanús; kell néhány perc, míg kiderül: ezúttal kevesebbet kalandozik a különböző hangmagasságokban, és sokkal visszafogottabb, mint bármikor.

Az album fő része a húszperces - két részre osztott - címadó darab és annak hatperces felvezetője, a Wings for Marie. A tízezer nap annak a huszonhét évnek a megragadása, ami Maynard édesanyjának bénuláshoz vezető agyvérzése és halála között telt el. Még soha nem volt a zenekar olyan bensőséges, mint ezen a felvételen. A lemez többtucatnyi végighallgatása után is - ismerős és mégis újszerű, precízen összerakott és mégis organikusan lélegző felvételek tömege, összességében legalább kétzsáknyi megérteni- és befogadnivalóval.

(forrás : m'ancs.hu/Harci Andor) 

Dalok:

01.Vicarious – 7:06
02.Jambi 7:28
03.Wings For Marie (Pt 1) – 6:11
04.10,000 Days (Wings Pt 2) – 11:14
05.The Pot – 6:22
06.Lipan Conjuring – 1:11
07.Lost Keys (Blame Hofmann) – 3:44
08.Rosetta Stoned – 11:14
09.Intension – 7:21
10.Right In Two – 8:56
11.Viginti Tres – 5:01

Közreműködők:

Danny Carey - dob
Justin Chancellor - basszusgitár
Adam Jones - művészeti vezető, gitár
Maynard James Keenan - ének


Kód
http://pastebin.com/4VGUzfLh2  
Ez is egy szuperjó lemez.
Köszönöm.

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]