Péntek/Friday, 2024 Ápr 26, 1:45:04
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Szeptember/September » 4 » Toto - Toto (1978) CBS
Toto - Toto (1978) CBS
3:44:55

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rock | Megtekintések száma: 1301 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1 Levin  
0
A 2013 Augusztus 30-i bejegyzés frissítése.

A történet 1976-ban kezdődik, amikor két keresett Los Angeles-i session zenész, Jeff Porcaro dobos és David Paich billentyűs úgy dönt, itt az ideje saját zenekart alapítani. Társak után néznek és nem is kell messzire menniük, ugyan is Jeff testvére Steve Porcaro billentyűs és főiskolás társuk, a gitáros Steve Lukather az első hívó szóra csatlakozik a társuláshoz. A basszusgitáros posztra kiszemelt David Hungate sem ismeretlen számukra, hiszen Jeff és David a sok-sok stúdiózás közben sűrűn találkozik a profi ritmushangszeressel. Énekesük a luisianai Bobby Kimball lesz, akiben már akkor az egyik legjobb rock-blues torkot dicsérik.
A zenekar megalakulása után közvetlenül David Paich szinte egy teljes albumnyi anyaggal áll elő, ezért a friss csapat azonnal stúdióba vonul, hogy az első demot felvegye. Mivel Jeff Porcaro akkoriban nézte meg sokadjára az Óz a nagy varázsló című filmet, a demo sorozatnak, a filmben szereplő kiskutya után a Toto nevet adják. Később, mikor elérkezik a zenekar keresztelésének pillanata, mindnyájuk számára egyértelmű, hogy az első felvételeknél használt egyszerű, jellegzetes nevet kell választaniuk. Annál is inkább, mivel David Hungate, aki jártas a latinban, rádöbben, hogy a Toto, a mesehős jelentésen túl teljeset, totálist is jelent. Pörögnek az események!
megjelenik a debütáló album, majd az első kislemez, mely azonnal a listák élére ugrik, és amely a mai napig a banda egyik legnagyobb slágere, a „Hold The Line”. A siker hatalmas, ezért gyors egymásutánban két újabb single lát napvilágot. Az „I’ll Suply The Love” , de főleg a mára örökzöldé váló „Georgy Porgy” elsöprő siker. A kellemes dallamos pop-rock dalok olyannyira belopják magukat a zenerajongók és a szakma szívébe, hogy a Toto-t 1978-ban a legjobb új előadó Grammy díjára jelölik. (Brinyó, hardrock.hu)


A zenészek: Bobby Kimball: lead and backing vocals; Steve Lukather: guitars, lead and backing vocals; David Paich: keyboards, lead and backing vocals; Steve Porcaro: keyboards, lead vocals; David Hungate: bass; Jeff Porcaro: drums, percussion
+
Lenny Castro: percussion; Jim Horn: saxophone, wind instruments; Chuck Findley: horns; Roger Linn: synthesizers; Marty Paich: string arrangements; Sid Sharp: string arrangements; Cheryl Lynn: backing vocals on "Georgy Porgy".

A számok:
01. Child's Anthem 2:46
02. I'll Supply the Love 3:46
03. Georgy Porgy 4:09
04. Manuela Run 3:54
05. You Are the Flower 4:11
06. Girl Goodbye 6:13
07. Takin' It Back 3:47
08. Rockmaker 3:19
09. Hold the Line 3:56
10. Angela 4:45

Kód
http://tny.cz/4315c70c

Name *:
Email:
WWW: