Csütörtök/Thursday, 2024 Már 28, 9:47:39
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Május/May » 8 » Tuck and Patti - Learning how to Fly (1995) Sony
Tuck and Patti - Learning how to Fly (1995) Sony
6:03:57
320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Jazz | Megtekintések száma: 1078 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1 Levin  
0
A 2012 Július 11-i bejegyzés frissítése.

2009-ben, amikor hazánkban jártak, az A38 Hajó honlapja így mutatta be őket:
"Tuck és Patti, azaz William Andress és Patricia Catchard különleges hangzású duója több mint negyedszázada adja elő finom dzsesszből, érzékeny soulból és felemelő bluesból építkező számait. 2003-ban már óriási sikerrel léptek fel az A38 Hajón. Itt az ideje a visszatérésnek - annál is inkább, mert azóta új lemezük jelent meg.
uck és Patti 1978-ban talált egymásra egy San Francisco-i zenekar meghallgatásán. Mint mondják, a találkozás villámcsapásszerű volt: nem pusztán értő és érzékeny zenésztársat, hanem házastársat is leltek egymásban. Bár az énekesnő és a gitáros eleinte nagyobb létszámú együttesben gondolkodott, hamar kiderült, hogy zenészi erényeiket legjobban duóban domboríthatják ki. 1981 óta töretlenül koncerteznek, játszanak együtt, és folyamatosan adják ki lemezeiket, amik az amerikai dzsessz- és soul-listák örök kedvencei.

Nehéz megmondani, hogy miben rejlik leginkább Tuck és Patti muzsikájának varázsa. Tuck csilingelő, magasan akkordozó, staccatós gitárjátátékában vagy Patti azt remekül ellenpontozó és kiegészítő telt, érett, mély énekhangjában, a finom, lírai, soulból, bluesból, smooth jazzből összegyúrt, elegánsan felépített dalokban. Valószínűleg mindháromban. A dalokat szinte kizárólag Patti szerzi, de gyakran nyúlnak olyan klasszikusok feldolgozásaihoz is, mint Lennon és McCartney, Minnie Ripperton, Al Green, Burt Bacharach, de gyakran feldologznak popszerzeményeket is, mint például Cyndi Lauper Time After Time-ját (amit annak idején még Miles Davis emelt be a klasszikus dzsessz-sztenderdek közé) vagy Freddie Mercury és Rod Stewart munkáit. Tulajdonképpen "zenei mindenevőkről" van szó, akik a leghétköznapibb popdalokat is képesek ugyanolyan magas érzelmi hőfokon, elemeteráris virtuozitással és mély, már-már vallásos beleéléssel előadni, mint a legnagyobb dzsessz-örökzöldeket vagy gospel-klasszikusokat."



A számok:
01 Live in the Light
02 Heaven down here
03 Learning how to Fly
04 Strength
05 Woodstock
06 Drum
07 Up from the Sky
08 Tossin' and Turnin'
09 Getaway
10 In my Life
11 Yeah yeah
12 Wide Awake
13 Still Tossin' and Turnin' (remix)

Kód
http://tny.cz/20b74f0a

Name *:
Email:
WWW: