Péntek/Friday, 2017 Jún 23, 2:50:23
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
branko64Ma itt jártak:
Levin, tibuno1, osomfai, rigoboy, Gledix, kalmy, DArdanella, topo, stevehu03, gykrantz, roarrr, taddeo, Jamby, Laosz, hocaapu, DNS07, szungyus, larryz, limre, ols, kondasdiszno, Tibor43, ZOSO1968, Santi_tata, avakum, Wolawola, nagyboti, branko64, ap_small, hydroregia, Pityu, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Augusztus/August » 30 » Tunyogi Rock Band - Szárnyakon szédülő (2000) Sony-Columbia
Tunyogi Rock Band - Szárnyakon szédülő (2000) Sony-Columbia
5:07:40
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rock | Megtekintések száma: 1826 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 2
0
1  
Levin 2013. május 12-i bejegyzésének frissítése.

A Fémforgács.hu ismertetője: "A Tunyogi Rock Band (rövidítve TRB, korábban Tunyogi Band) magyar rockegyüttes, amely frontembere, Tunyogi Péter után kapta a nevét.

Történet:

A P. Mobil 1985 végén felfüggesztette működését. Ezután Tunyogi Péter egy időre külföldre ment vendéglátózni, a basszusgitáros Kékesi László pedig 1987 után megalakította a Bencsik Sándor Emlékzenekart, amely főképp P. Mobil-dalokat játszott. Tunyogi Péter 1991-ben hazatért, ekkor az emlékzenekarból Kékesi "Bajnok" Lászlóval és Kalmár Gézával, továbbá a P. Mobil gitárosával, Sárvári Vilmossal megalakult a Tunyogi Band. A dobos kezdetben az ugyancsak ex-P. Mobil-tag Pálmai Zoltán volt, akit Döme Dezső váltott. Az együttes főképp a P. Mobil-dalokat játszotta koncertjein. A közönség is nagyrészt ezt várta tőlük, megesett, hogy széklábakkal fenyegetőzve követelték bizonyos dalok eljátszását.

1994-ben a P. Mobil visszatért, ettől kezdve Tunyogi, Kékesi és Sárvári párhuzamosan játszottak a két zenekarban, sőt, egy időre Döme Dezső is P. Mobil-tag lett, éppen arra alapozva, hogy volt rutinja a dalok játszásában. A párhuzamos működés azonban egy idő után feszültségekhez vezetett. 1997 elején Tunyogit és Kékesit kitették a P. Mobilból, ekkor a Tunyogi Bandre alapozva létrejött a Tunyogi Rock Band (TRB). A billentyűs és zenekarvezető Zeffer András lett, akit szintén ekkor küldtek el a P. Mobilból. Sárvárit (aki maradt a P. Mobilban) Závodi János váltotta, a dobos pedig az előző évben az Eddából távozó, az 1980-as években a P. Mobilt is megjárt Donászy Tibor lett. Innentől kezdve saját szerzemények és stúdióalbumok is készültek (legismertebbek: A tegnap itthagyott, Boszorkányrepülés, Öregesen, Szárnyakon szédülő) bár a P. Mobil-dalok is műsoron maradtak a koncerteken, valamint Závodi miatt játszottak néhány dalt a Piramistól is.

2004-ben Tunyogi Péter gerincműtétje miatt egy ideig az éneklés abbahagyására kényszerült. A zenekar the Rock Band néven, továbbra is TRB rövidítéssel nélküle működött tovább. 2005-ben Tunyogi főképp a Cs.Í.T. és az Időgép zenekarok fellépésein vendégszerepelve tért vissza a színpadra, utóbbi együttes tagjaival egy ideig Tunyogi Band néven játszottak együtt. Tartós visszatérésre a következő évben került sor, Új Tunyogi Band néven. A korábbi tagok közül visszatért Döme Dezső és Kalmár Géza, a gitáros pedig Fischer László lett a Korálból. 2007-ben Tunyoginak sikerült igazolnia, hogy a TRB csak a Tunyogi Rock Band rövidítéseként használható, így az együttes visszakapta 1997-2004 közötti nevét.
Abban az évben újabb tagcserékre került sor, Tunyogi mellett csak Fischer maradt az addigi tagok közül, ugyanakkor visszatért Kékesi.

2008. november 1-jén a Rocktogonban koncert előtt Tunyogi Péter rosszul lett és a lépcsőről leesve súlyos sérülést szenvedett. Nyolc nappal később elhunyt. A TRB ezzel befejezte működését."


A számok:

01 - Intro
02 - Próbáld meg őszintén
03 - Szárnyakon szédülő
04 - Igazi asszonyt
05 - Nem adom el a lelkem senkinek
06 - A lélegzet vigyen
07 - Intro
08 - Megyek tovább, ugatnak a kutyák
09 - Ha egy nő nem akar
10 - Buta pillangó
11 - Hét fekete vámpír
12 - Ha szeretnél ma még
13 - Kő a hátizsákban
14 - Amikor mélyen vagy
15 - Holnap reggel elutazom

Csak felhasználó férhet hozzá

0
2  
Köszönöm a frissítést!

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]