Vasárnap/Sunday, 2017 Ápr 23, 10:41:00
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
StatisztikaOnline összesen: 56
Vendég/Guests: 55
Tag/Users: 1
larryz


Ma itt jártak:
Levin, jan1234, galamb, tibuno1, KTib962, pepofec, Georgie, rigoboy, weawerchuby, Gledix, Fazék, Yes, Chris, susdomes, DomiTibi, Primula, sajtoslajos, Lőri, BVITCH, gshlz15, roarrr, Apa52, Laosz, Beri54, szkeleton, larryz, tarwalter, Rafiki, micymaci, stanicli, ols, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Augusztus/August » 17 » V.A. - North Country - OST (2005) Columbia/Sony Music Soundtrax
V.A. - North Country - OST (2005) Columbia/Sony Music Soundtrax
11:16:26

320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: OST | Megtekintések száma: 438 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
A film alapját a Lois E. Jenson kontra Eveleth Taconite Co. per képezi.

Köves Gábor csipkelődős hangvételű kritikája a mancs.hu-ról:
"A hollywoodi munkaebédeken elsősorban a precedensértékű perek indítják be a nyálelválasztást, közülük is a hétköznapi hőstörténeteket rejtő periratok a legkapósabbak, melyek a hatalmasok ellen fellépő kisember hányattatásait dokumentálják. Pofonokból rendesen kijut filmünk hősnőjének, Joseynak is: az elsőt rögtön a főcím után férjétől kapja, majd gyerekestül hazaköltözik a rideg szülői házba, s szép sorjában jön a többi is. Mindez még nem indokolná, hogy egy olyan divatos üdvöske alakítsa a gyermekeit egyedül nevelő anyát, mint amilyen az Oscar-díjjal is kitüntetett Charlize Theron, a családi drámára ráígért tárgyalótermi hőstörténet azonban kellő étvágyat csinálhatott a szerephez.
Mivel már a borítón is vastag betűvel van szedve, nem árulunk el nagy titkot, hogy Josey személyében a legelső, szexuális zaklatásért indított csoportos kereset főszereplőjéhez van szerencsénk, egy minden lehetséges fórumon megalázott nőhöz, akit már az első munkanapján foghegyről lekurváznak, később azonban kis híján meg is erőszakolnak új munkahelyén, a férfiterritóriumnak számító bányatelepen.
A hollywoodi gyártósoron a Kőkemény Minnesotával debütáló Niki Carót az isten is erre a projektre teremtette, hiszen első filmje, A bálnalovas tanúsága szerint nemcsak a kisközösségek működésének figyelmes szemlélője, de kellő empátiával viseltetik a férfiak dolgába avatkozó és ezért kiközösítéssel büntetett női hősök iránt.
A partra vetett óriás bálnák helyett ezúttal Minnesota gépóriásokkal benépesített ércbányái szolgálnak egzotikus látványosságként, North Country bányászvárosának kiskocsmákból, kertes házakból és gyárépületekből álló munkásmiliője adja a helyi ízeket.
Caro jó érzékkel porciózza a drámai betevőt, jut is belőle mindenhova: gyárba és öltözőbe, kocsmába és tárgyalóterembe, ünnep- és hétköznapra, s mindehhez van elég jó színésze, akik kitöltik a tereket.
Presztízsprojektről lévén szó, a második és harmadik sorokban is olyan kisember-specialisták ráncolják a homlokukat, mint Frances McDormand, Sissy Spacek és Sean Bean, akiknek hosszú pályafutásuk alatt megvolt már egy-két bányászváros, úgyhogy pontosan tudják, mi is a nyelvjárás errefelé.
A főszerep persze Theroné, akinek A rémért kapott Oscar-díja után ismét megérte összemaszatolnia bájos kis arcocskáját: nem túl eredeti, de a drámát mégiscsak összetartó alakításával olyan híres egyedülálló anyák és munkáshősnők mögött sikerült pontszerző helyen végeznie, mint Julia Roberts Erin Brockovicha és Sally Field Norma Rae-je."


A film zenéje:
1. Gustavo Santaolalla - North Country (2:07)
2. Leo Kottke - Girl Of The North Country (3:34)
3. Bob Dylan - Tell Ol' Bill (5:08)
4. Warren Zevon - Werewolves Of London (3:28)
5. Kim Carnes - Bette Davis Eyes (3:49)
6. Bellamy Brothers - If I Said You Had A Beautiful Body (Would You Hold It Against Me) (3:17)
7. Bob Dylan - Lay Lady Lay (3:19)
8. Gustavo Santaolalla - A Saturday In My Classroom (3:48)
9. Bob Dylan - Sweetheart Like You (4:35)
10. Mac Davis - Baby Don't Get Hooked On Me (3:05)
11. Bob Dylan - Do Right To Me Baby (Do Unto Others) (3:52)
12. Gustavo Santaolalla - Standing Up (2:43)
13. Cat Power - Paths Of Victory (3:22)


Kód
http://pasted.co/e5cd475f

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]