Péntek/Friday, 2017 Jún 23, 11:28:52
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
DArdanella , ElefántMa itt jártak:
Levin, osomfai, rigoboy, Gledix, kalmy, DArdanella, gykrantz, roarrr, Jamby, Laosz, hocaapu, DNS07, larryz, limre, ols, Tibor43, Santi_tata, avakum, Wolawola, nagyboti, ap_small, hydroregia, Pityu, simplysteve, ek1960, vipe5417, Nagys, smulan, tomo, fgmano, maedina, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Június/June » 18 » V.A. - The Rough Guide to Psychedelic Cumbia (2015) World Music Network
V.A. - The Rough Guide to Psychedelic Cumbia (2015) World Music Network
4:16:35

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: World | Megtekintések száma: 480 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
"Ha Latin-Amerika zenéjéről beszélünk, akkor előbb-utóbb szóba kerül a cumbia, ez a népszerűségét, elterjedését és egyszerűségét tekintve a mi csárdásunkhoz hasonlítható tánc. A múlt század negyvenes éveitől az eredetileg Kolumbiában kedvelt zene rövid idő alatt meghódította a kontinenst, hogy aztán a hatvanas évék végétől megújuljon, köszönhetően annak a sokféle hatásnak, ami részben a globalizáció miatt érte. Mint például a rockzene létrejötte, vagy az elektromos hangszerek elterjedése – ezeket az újdonságokat a fiatalok magukénak érezték, így nem csoda, ha az addig kizárólagos jelleggel akusztikus instrumentumokat használó együttesekben sorra feltűntek a szintetizátorok és az elektromos gitárok, hogy a többi változást ne is említsem.

Azon lehet vitatkozni, ez mennyire tekinthető elkerülhetetlen fejleménynek, de a tény ettől még tény marad, napjaink cumbia együttesei már másként játszanak, mint a hetven-nyolcvan évvel korábbi elődeik, egyedül a ritmus, a táncolhatóság maradt változatlan. Az angol World Music Network kiadó közismert „The Rough Guide To” sorozatának válogatáslemeze arra vállalkozik, hogy egy csokorba gyűjtse össze a kortárs zenekarok legjobbjait, és megmutassa, mennyire változatos zenét találunk manapság cumbia címke alatt.

A fellépők között vannak veteránok, mint például az 1968-ban alakult Los Wembler’s De Iquitos, akik főként gitárjátékkal vezetik elő jellegzetesen latin dallamaikat. Az újabb nemzedéket képviseli a Sonido Gallo Negro, akiknek utolsó lemezéről már írtam a rovatban (Sendero Mistico). A tőlük beválogatott szerzeményben hangsúlyosan van jelen a gitár és a szintetizátor, no és persze a táncolhatóság, mi több, dacára az ének hiányának, az „Inca-A-Delic” egyike a legfülbemászóbb dallamoknak a lemezen. Az „elborultabb” tételek közé tartozik az Anarkia Tropikal Feat. Los Chapillacs nótája, náluk tényleg jelen van a címben említett pszichedelia, az „El Silbido Del Tunche” elszállós, lazulós darab, de ennek ellenére tetszett." (Galgóczi Tamás, ekultura.hu)A számok:
01. Juaneco Y Su Combo - Perdido En El Espacio 3:24
02. Los Wembler's De Iquitos - Bola Bola En El Tres 2:02
03. Los Orientales De Paramonga - La Danza Del Mono 2:44
04. 'La Mermelada' De Jose L. Carballo - Olvidate De Mi 2:25
05. Grupo Rosado - En El Campo 3:32
06. Jaime Gale Y Sus Profetas - Cumbia Profeta 3:50
07. Anarkia Tropikal Feat. Los Chapillacs - El Silbido Del Tunche 5:14
08. Sonido Gallo Negro - Inca-A-Delic 2:46
09. Afrosound - Maria Isabel 2:45
10. Chicha Libre- Alone Again Or 4:00
11. Bareto - No Hay Vuelta Atrás 3:15

Kód
http://pasted.co/895137ed

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]