Péntek/Friday, 2017 Máj 26, 1:55:44
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
Tibor43Ma itt jártak:
Levin, tibuno1, Gledix, kalmy, Fazék, Yes, susdomes, roarrr, taddeo, Laosz, joepapa, DNS07, larryz, fisglass, Rafiki, Mogorva, kuttyt, kondasdiszno, Tibor43, ZOSO1968, Marcipán, gabor1951, nagyboti, hydroregia, biril, ek1960, vipe5417, drx, Gandhi, Nagys, smulan, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Január/January » 26 » V.A. - This is England - OST (2007) Commercial Marketing
V.A. - This is England - OST (2007) Commercial Marketing
3:52:17

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: OST | Megtekintések száma: 512 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 5
0
1  
A Titanic Filmfesztivál Tajtékos napok szekciójának hihetetlenül erős darabja Shane Meadows filmje, mely egy tizenkét éves kisfiú (Thomas Turgoose) szemén át mutatja be a nyolcvanas évek Nagy-Britanniájának skinheadmozgalmát.

Skinheadfilm – nem állítom, hogy nem tartottam egy kicsit tőle. Hogy lehet egy ilyen témáról hitelesen beszélni? Úgy ahogy azt Shane Meadows teszi: õszintén és közben reálisan. A rendezõ saját, kiváló forgatókönyvébõl forgatott egy remek stábbal. A film minden kockája a helyén van, a színészek egytõl egyik nagyszerûen oldják meg feladataikat: az elsõfilmes Thomas Turgoose (Shaun) – igazi õstehetség, remélem, még sokat látjuk filmvásznon – remek kis csapatot alkot a közel húsz éve pályánlévõ Stephen Grahammel (Combo). A film operatõre Danny Cohen nagyszerû képekkel repít vissza minket a nyolcvanas években, talán csak a Ludovico Einaudi jegyezte zene táncol néhol az érzelgősség határán – ennél több belekötnivaló azonban egyszerûen nem akad ezen a filmen. (Molnár Kata Orsolya, filmtekercs.hu)

1983-ban járunk: a falklandi háború, Margaret Thatcher, az aerobic, a Blockbusters kvízshow és a bõrfejûek Nagy-Britanniájában. Ahogy a tanév véget ér, hosszú, unalmas hetek várnak a 12 éves Shaunra, aki egy tengerparti kisvárosban él elfoglalt édesanyjával. Apja a Falkland-szigeteken esett el, Shaun azóta hordja a nadrágot, amit tõle kapott – közvetve ez a nadrág hívja fel rá a skinhead-vezér Woody figyelmét, és ettõl kezdve a kisfiú körül felgyorsulnak a lomha nyári napok. A bõrfejûek bandája két szempontból is hiánypótlóvá válik életében: egyrészt barátságot, másrészt apamodellt kínál számára. Shaun a csapat benjáminjaként lépésrõl lépésre kivívja társai tiszteletét, miközben felfedezi az eszelõs bulik és az elsõ csók mámorát. Egy nap azután feltûnik a színen Combo, aki frissen szabadult a börtönbõl, és irányítása alatt a banda célba veszi a helyi kisebbségeket – Shaun számára véget ér az ártatlanság kora és belép a való világba… (Titanic sajtóanyag)

„Mindenki azt hitte, elkészítettem a Futball faktor és a Romper Stomper keresztezését: de ebben a filmben az erõszaknak semmi köze ahhoz, hogy az elkövetõk bõrfejûek – inkább a személyes gyötrelmeket tükrözi, különösen a befejezésben. Azt akartam megmutatni, milyenek a bõrfejûek a valóságban, amilyennek belülrõl láttam õket. Akkortájt, a nyolcvanas években a bõrfejû ismerõseim tisztában voltak saját gyökereikkel, tudták, hogy õk már egy új nemzedék, de hûek akartak maradni a 69-es elõdeikhez. Akkoriban mindenki magasról lenézte a munkásosztályt, de mi büszkék voltunk a származásunkra, és már a külsõnkben is megpróbáltuk szemléltetni az erejét. Kölyökfejjel nagyon lelkesedtem ezért, mert úgy érezhettem, felnéznek rám a származásom miatt.” (Shane Meadows)

A film zenéje:
01. Toots Amd The Maytals - 54-46 Was My Number
02. Dexys Midnight Runners - Come On Eileen
03. Soft Cell - Tainted Love
04. Underpass Flares (Dialogue)
05. Gravenhurst - Nicole
06. Cynth Dad (Dialogue)
07. Al Murray And The Cimarons - Morning Sun
08. Shoe Shop (Dialogue)
09. Toots And The Maytals - Louie Louie
10. Toots And The Maytals - Pressure Drop
11. Hair In Cafe (Dialogue)
12. The Specials - Do The Dog
13. Ludovico Einaudi - Ritornare
14. This Is England (Dialogue)
15. The Upsetters - Return Of Django
16. Uk Subs - Warhead
17. Ludovico Einaudi - Fuori Dal Mondo
18. Strawberry Switchblade - Since Yesterday
19. Tits (Dialogue)
20. Percy Sledge - The Dark End Of The Street
21. Ludovico Einaudi - Oltremare
22. Clayhill - Please Please Please Let Me Get What I Want
23. Ludovico Einaudi - Dietro Casa
24. Gavin Clark - Never Seen The Sea

Kód
http://pasted.co/3f762bfa

0
2  
A film magyar felirattal:

Kód
http://youwatch.org/uiw4c3zj9dya

3  
Köszönöm szépen.
Érdekes film, kár hogy ritka az ilyen valóságot ábrázoló alkotás ebben a témában.

0
4  
Nagyon szívesen.

5  
Annyit hozzáfűznék a filmhez,hogy az angol skinhead mozgalom inkább a proli vonalat vitte és a feketéket is elfogadták,amennyiben britnek vallották magukat.Zenei téren a jamajikaiak hoztak egy érdekes ízt ebbe a szubkultúrába,mert a reggea eredeti stílusát a ska-t oltották be a karcos rockba. 
A filmben a kis srác zseniális!

Van egy másik nagyon jó brit film ebben a témában,a fiatal Tim Roth főszereplésével.

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]