Kedd/Tuesday, 2017 Jún 27, 4:44:12
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
hocaapu , SumiSkyMa itt jártak:
Levin, Laosz, hocaapu, 2pumukli, Tutenko1967, peterkova
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Április/April » 6 » Vents d'est (Vujicsics/Ghymes/Montanaro) - Migrations (1993) Auvidis
Vents d'est (Vujicsics/Ghymes/Montanaro) - Migrations (1993) Auvidis
8:29:55

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: World | Megtekintések száma: 453 | Hozzáadta: dali300
Hozzászólások összesen: 2
0
1  
Zenei sokszínűségét (népzene, dzsessz, kortárszene) és földrajzi eredetét (mediterrán, szerb, horvát, magyar, szlovák) tekintve a Vents d´Est nevű tagú nemzetközi zenekar a maga nemében kivételes élő "zenei mozaikot" alkot. Montanaro az etnikai ihletésű szabadzenélés európai vándora. Zenei világa nem ismer határokat, gyökerei a provanszáli muzsikához kötik, de otthonosan mozog Kelet-Európa zenei hagyományaiban is. A francia anyanyelvű, magyarul is beszélő Michael, azaz Miqueu Montanaro húsz éve koncertezik rendszeresen világszerte, Magyarországon pedig visszatérő vendég. Szinte minden hangszeren játszik, de szólistaként is szívesen lép fel mint dob-furulyás, mivel a dob és furulya az okcitán népzene jellegzetes hangszerkísérete.
Montanaro egyik fő műve, a Vents d'Est (Keleti Szél) évek óta létező színpadi produkció, mely a dél-európai és az észak-afrikai népek folkzenéjének sajátos ötvözete a közép-európai népek folkzenéjével, változatos jazz-elemekkel színesítve. 

A Vujicsics Együttes a Magyarországon kibontakozó táncház-népzenei mozgalom kezdetén 1974-ben alakult a Budapest-környéki települések (Szentendre, Pomáz, Csobánka, Budakalász) szerb közösségeiben megőrzött népzenei hagyomány ápolására. Később a Duna-menti és dél-magyarországi horvát népzene gyűjtése, feldolgozása, megszólaltatása és e sokszínű népzenei kultúra gyökereinek bemutatása is tudatosan vállalt programjukká vált. A Vujicsics Együttes feldolgozásait a folklór iránti tisztelet és fejlett művészi ízlés jellemzi. Így az archaikus hagyományból kialakított repertoárjuk az ország, Európa és távolabbi földrészek pódiumain egyaránt megbecsült koncertzenévé vált.

A Ghymes szlovákiai magyarokból álló együttes 1984-ben olyan zenészekből alakult a Nyitrai Pedagógia Főiskolán, akik előtte rockot, komolyzenét, régizenét játszottak. Az eltelt évek számukra a tisztítótüzet jelentették. Lassan a népzenei elemek alkotói elképzeléseikhez simultak és megszületett a "Ghymes zene". A ritmusok még feszesebbé, keményebbé váltak, a hagyományos népi hangszerek mellet (hegedű, brácsa, cimbalom, duda, bőgő, lant, koboz, tökcitera, tárogató) előkerült a szaxofon, a dobfelszerelés, improvizációk készültek és anélkül, hogy észrevették, vagy akarták volna, belekeveredtek az ún. world music kategóriába.
A "Ghymes zene" magyar, valamint közép- és kelet európai népzenei gyökereken táplálkozik. Ars poeticája a muzsika egyetemessége. Zenéjük azt keresi, hogy miben hasonlítanak az emberek egymáshoz s nem azt, hogy miben különböznek.

/forrás : www.dalok.hu/

Tracks :

01.Orient Express   (Montanaro)
02.Várom
03.Marina               (Montanaro)
04.Cançon d'amor   (Montanaro)
05.Jeux d'enfants    (Montanaro)
06.Turca              (Montanaro)
07.Rotroence      (Montanaro)
08.L'erba d'Ongria   (Montanaro)
09.Migrations

Musicians:
MIQUÉU MONTANARO, GHYMES, VUJICSICS

Guests:
Écsi Gyöngyi- vocal

Serge Viallat - piano
Ökrös Csaba - violin
Alan Vitous - percussions
Kobzos Kiss Tamás - vocal 
Viliam Mesko , Rudolf Cikatricis- fujara

Choir:
Galambos Edit, Mózes Katalin, Polák Ildikó, Pócs Erzsébet, Urbán Valéria, Szatmáry Zsuzsa, Zábreczky Tímea

Direction musicale: Miquéu Montanaro    


Kód
http://pastebin.com/Wzg8Yjt0
   


2  
Köszönöm!!!!!

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]