Péntek/Friday, 2017 Jún 23, 4:28:45
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
LevinMa itt jártak:
Levin, DArdanella, Laosz, hocaapu, Pityu, 2pumukli, uhunsik, enpeter, studio_a
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2014 » Február/February » 1 » Who - Who's Next (1971/1995) Decca
Who - Who's Next (1971/1995) Decca
7:37:54
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rock | Megtekintések száma: 859 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1  
Az 1001 Albums You Must Hear Before You Die (1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz) sorozat kétszáztizenegyedik lemeze.

"A betörőképű énekes, a fapofa, mások szerint ökörfejű basszeros, a cyranói orrot viselő gitáros, végül a csúfságos, ön- és közveszélyes dobos. A törő-zúzó punkok előfutárai, érzékeny lelkű anarchisták, a rock leghangosabb zenekara, a rock-opera műfajának megteremtői, akik ugyanolyan otthonosan mozogtak a legkeményebb zenében, mint a legtisztább érzelmekben. The Who, Külső-Londonból.
Roger Daltrey, John Entwhistle, Pete Townshend és Keith Moon, a nagy lázadók, akik 1967-ben Monterey-ben késhegyig menő harcot vívtak Jimi Hendrixszel, hogy ki zárja a bulit. 1969-ben, több tucat sikerdal (My Generation, Magic Bus, Substitute, I Can See For Miles, Pictures of Lily, A Quick One) és néhány igényes nagylemez után rukkoltak ki a Tommy című rock-operával, amelyet még a New York-i Metropolitanban is bemutattak. Ebben a történetben, amelynek zenéjéből még Andrew Lloyd Webber sem szégyellt meríteni, Townshend nemcsak saját gyermekkori frusztrációit írta bele, hanem a 68 után csalódást, a "forradalmi megváltás" elmaradását, sőt, a rock ártatlanságának elvesztését is. Négy évvel később Pete már egy "nosztalgia-darabot" írt az angliai modok és rockerek 60-as évek eleji összecsapásairól a Quadropheniában, de a kettő között született egy "sima nagylemez", amely talán e kettőn is túltesz.

A Who's Next-nek ugyan "botrányos" a borítója: a négy fiú éppen kisdolga elvégzése után igazítja meg sliccét egy nagy, e célra felhasznált betonoszlop alatt. A dalok viszont az eddigi leggazdagabb Who-világot tárják elénk. A történelmi hűséghez hozzátartozik, hogy Townshend a Tommy lendületével írni akart egy újabb színházi darabot, ez azonban a nagy hajszában nem sikerült, és csak néhány dal maradt belőle, de ezek lettek a Who's Next (Ki a következő, a Who következik....) húzószámai, amelyek még az 1989-es reunion-koncertektől kezdve is mindig előkerültek...

A The Who-ból ma már csak Daltrey és Townshend élnek. Néha még ma is fellépnek. Mert e Generáció csak öregszik, de nem degenerálódik." (rockhalo.hu)

A zenészek: Roger Daltrey – lead and backing vocals, production, harmonica on "I Don't Even Know Myself"; John Entwistle – bass guitar, backing vocals, brass, production, lead vocals and piano on "My Wife"; Keith Moon – drums, percussion, production; Pete Townshend – guitars, organ, VCS3 and ARP synthesiser, backing vocals, production, piano on "Baba O'Riley", lead vocals on "Going Mobile" and the original version of "Love Ain't for Keeping", co-lead vocals on "Baba O'Riley", "Bargain", and "The Song Is Over"
+
Dave Arbus – violin on "Baba O'Riley"; Nicky Hopkins – piano on "The Song Is Over" and "Getting in Tune"; Al Kooper – organ on alternate version of "Behind Blue Eyes" ; Leslie West – lead guitar on "Baby, Don't You Do It"

A számok:
01 - Baba O'Riley
02 - Bargain
03 - Love Ain't For Keeping
04 - My Wife
05 - The Song Is Over
06 - Getting In Tune
07 - Going Mobile
08 - Behind Blue Eyes
09 - Won't Get Fooled Again
10 - Pure And Easy (Bonus Track)
11 - Baby Don't You Do It (Bonus Track)
12 - Naked Eye
13 - Water (Bonus Track)
14 - Too Much Of Anything
15 - I Don't Even Know Myself
16 - Behind Blue Eyes (Bonus Track)

Kód
http://tny.cz/3f120098

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]