Szombat/Saturday, 2024 Máj 18, 7:21:43
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Március/March » 9 » Amos Lee - Mission Bell (2011) Blue Note Records
Amos Lee - Mission Bell (2011) Blue Note Records
3:57:25

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: ??? | Megtekintések száma: 1246 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1 Levin  
0
A 2012 November 13-i bejegyzés frissítése.

Amos Lee-ről, aki már többször szerepelt a kuckóban, írja Jávorszky Béla:"Az 1978-ban Philadelphiában született, New Jerseyben felnőtt, eredetileg angol tanárnak készülő Amos Lee kezébe mostohaapja nyomta az első akusztikus gitárt. Miközben a University Of South Caroline-ra járt, egy jazzlemezekre szakosodott boltban vállalt állást, ahol saját állítása szerint Thelonious Monk és Miles Davis albumai hatották rá a legjobban. Saját kedvtelésére írt dalaihoz azonban máshonnan merített ihletett: azok már akkoriban is főként soulból, countryból és rhythm and bluesból táplálkoztak. Alkalmanként játszogatta is őket baráti körben meg helyi kocsmákban, de Amos Lee ekkor még gondolta komolyan, hogy a zenére teszi az életét. Az egyetem elvégzése után visszatért szülővárosába, beállt tanítani egy általános iskolába, s még további két évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a benne feszülő zenék és energiák kellően karakteresebb formát kezdjenek ölteni. S ekkor döntött úgy, hogy inkább pályát módosít.
Első, saját dalokat tartalmazó EP-jét 2003-ban jelentette meg, még magánkiadásban. Erre figyelt fel Norah Jones, aki rögvest fel is kérte, hogy játsszon előtte a 2004-es turnéján. Viszonzásként pedig több dalban is zongorázott és vokálozott Amos Lee 2005 márciusában a Blue Note-nál megjelent bemutatkozó albumán. Ami jelentősen segítette abban, hogy bizonyos ajtók könnyebben nyíljanak meg előtte, például így kerülhetett be a legnézettebb tengerentúli televíziós talkshow-kba. S miután Lee tényleg tudott valamit, nem csak állították róla, fellépései hallatán amerikaiak százezrei kapták fel a fejüket és vették meg bemutatkozó lemezét. A Rolling Stone magazin beválasztotta az év tíz felfedezettje közé, Merle Haggard és Bob Dylan is magával vitte aktuális turnéjára, egyik dala, a Colors a népszerű tévésorozatban, a Doktor House-ban is többször felcsendült.

Lee sikerének titka talán szintetizáló erejében rejlik, általa a hetvenes években virágkorát élő, a Crosby, Stills, Nash & Young, illetve James Taylor és Jackson Browne fémjelezte amerikai fehér folkos szerző-előadó vonulat kapott új erőre. Tiszta, lágy akusztikus hangzás, lassú vagy legfeljebb középtempóban ringó dalok, balladisztikus hangvétel, egyenes ívű dallamokkal, elgondolkodtató és remekül formázott szövegekkel. Mindezt olyan expresszív énekhanggal és remek „time”-mal előadva, hogy nem csoda, hogy 2006-ra Amos Lee-t mindenki az új folkénekes generáció egyik legtehetségesebb képviselőjeként ünnepelte. "

A számok:
01 El Camino
02 Windows Are Rolled Down
03 Violin (featuring Sam Beam)
04 Flower
05 Stay With Me (featuring Priscilla Ahn)
06 Out Of The Cold (featuring Pieta Brown)
07 Jesus (featuring James Gadson)
08 Hello Again
09 Learned A Lot
10 Cup Of Sorrow
11 Clear Blue Eyes (featuring Lucinda Williams)
12 Behind Me Now / El Camino Reprise (featuring Willie Nelson)

Kód
http://pasted.co/2cfdbf41

Name *:
Email:
WWW: