Vasárnap/Sunday, 2024 Máj 19, 0:12:36
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2014 » December » 3 » Eva Marton - Christmas with Eva Marton (1996) Hungaroton
Eva Marton - Christmas with Eva Marton (1996) Hungaroton
11:47:43

on Grooveshark
320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Karácsonyi zene / Christmas | Megtekintések száma: 1439 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1 Levin  
0
A lemezt néhány éve UncleRemus már elhozta a kuckóba, linkjeit azonban törölte.

Ajánló sorait azonban megőriztem:
"Marton Éva (Budapest, 1943. június 18.) magyar opera-énekesnő, drámai szoprán.

Zeneakadémiai tanulmányai után 1968-ban szerződtette a Magyar Állami Operaház. Itt szinte azonnal főszerepekben mutatkozott be; Rimszkij-Korszakov Az aranykakas, Händel Rodelinda, Puccini Tosca és Manon Lescaut című operáiban. A kritika és a közönség rögtön felfigyelt szép színű, nagy vivőerejű hangjára.

1972-ben Christoph von Dohnányi meghívására a Frankfurti Operához szerződött, itt kezdődött diadalmas nemzetközi pályafutása. Még abban az évben fellépett a Firenzei Fesztiválon Rossini Tell Vilmos című dalművében, majd 1973-ban Bécsben és 1974-ben Münchenben mutatkozott be. Ezután sorra érkeztek a meghívások a világ nagy zenei központjaiból.

1976-ban a New Yorki Metropolitan Operában debütált Wagner A nürnbergi mesterdalnokok című operájában. Ezt követően még 93 alkalommal lépett fel a világhírű színház színpadán. Többek között a Fidelio Leonoráját, az Elektra Krüszothemészét, a Lohengrin Elsáját és Ortrudját, a Tannhäuser Erzsébetjét, a Trubadur Leonóráját (utóbbi produkcióban partnere Luciano Pavarotti volt), Salomét, Toscát és természetesen Turandotot alakította.
E szerepben 1987-ben mutatkozott be a MET-ben. Az előadást Franco Zeffirelli rendezte, James Levine vezényelt. Kalaf herceget Plácido Domingo énekelte. Az előadásról filmfelvétel is készült. Leghíresebb szerepe – a Tosca mellett – a Turandot, melyet először a bécsi Staatsoperben énekelt el, 1983 szeptemberében, Lorin Maazel vezényletével. Partnerei José Carreras és Katia Ricciarelli voltak. Ugyanezen év októberében New Yorkban, a Metropolitan Opera megnyitásának 100. évfordulójára rendezett gálaesten ő énekelte a nyitószámot („In questa reggia” – Turandot áriája).

Turandot és Tosca mellett harmadik emblematikus szerepe Richard Strauss Elektrájának címszerepe. 1989-ben a Bécsi Állami Operaházban énekelte el először a szerepet, az előadást Claudio Abbado vezényelte. 1990-ben a londoni Covent Garden Operában Solti György vezényletével szintén Elektrát énekelt, az előadás rendezője Götz Friedrich volt. 1991-ben a New York-i Carnegie Hallban, Lorin Maazel és a Bécsi Filharmonikusok közreműködésével, óriási sikerrel énekelte az Elektrát egy koncertszerű előadáson. E szerepében lemezfelvétel is őrzi alakítását, valamint DVD felvétel a bécsi produkcióról."



Kód
http://tny.cz/e1c9469e

Name *:
Email:
WWW: