Vasárnap/Sunday, 2024 Szep 08, 1:13:29
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Október/October » 4 » Marion James - Essence (2003) Soul Food Records
Marion James - Essence (2003) Soul Food Records
7:14:24

320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Blues | Megtekintések száma: 1175 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1 Levin  
0
A 2012 Szeptember 15-i bejegyzés frissítése.

"Aki igazi, hamisítatlan fekete énekhangot keres, annak mindenképpen elsődleges célpont lehet Marion James régi-új albuma az Essence. Az album közel egy évtizeddel ezelőtt került először forgalomba, most valaki, nem tudni milyen sugallatra (de én személy szerint díjazom az ötletet) újra elővette ezt az anyagot. Akárcsak egy jó bor a remek zene sem veszít az értékéből az évek múltával. A hangzó anyag ismeretében bátran kijelenthetem, hogy ezzel a produkcióval bármelyik motoros találkozó vagy éppen blues fesztivál közönségét tűzbe lehetne hozni. Persze az gyorsan hozzá kell tenni, hogy Marion James személyében nem akármilyen énekesről van szó, hiszen a ’60-as évek környékén olyan muzsikusok „szolgáltatták” számára a zenei hátteret, mint pl. Jimi Hendrix és Billy Cox. Minden bizonnyal sokan hallották már a rádióban az énekesnő legismertebb dalát a That’s My Man-t amivel James 1966-ban mutatkozott be és a dal egyből toplistás lett. Bár ez a szám nem szerepel a mostani albumon, de helyette találhatunk számos más, veretes alkotást. Ilyen például a 24Hours, a Give Me Love, az I Should Have Known és a Feel It.
A lemezt leginkább a lehengerlő jelzővel lehetne illetni. Természetesen a szó jó értelmében. Az énekesnőnek koránt sincs „klinikai tisztaságú” hangja és technikailag sem biztos, hogy tökéletes, viszont előadásában ott van a fekete lélek minden titka, amit nagyon sok fehér előadó próbált már megfejteni (és utánozni), de a sikerük mindig kérdéses…" (Czékus Mihály, Hifipiac.hu)

A lemez felvételein közreműködő zenészek kötött található Reese Wynans, a Double Trouble billentyűse, Jack Pearson, az Allman Brothers gitárosa, Bob Babbitt, a Motown lemezcég veterán basszusgitárosa és Chuckie Burke, Isaac Hayes dobosa.

A számok:
1. Tables
2. Give Me love
3. My Mama
4. Let's Straighten It Out
5. 24 Hours
6. Until the Real Thing Comes Along
7. Please Don't Waste my Time
8. I should Have Known
9. Be Anything
10. Feel It
11. You're History Baby
12. I Want To Be Loved (But Only By You)
13. *Interview Song 1) Nothing For Nothing 2) Fool For A Young

Kód
http://pasted.co/7aa97cf9

Name *:
Email:
WWW: