Szerda/Wednesday, 2024 Jún 12, 4:11:45
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Statisztika


Jelen vannak:
Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Február/February » 6 » Sirtos - Görög népzene (1995) Harmonia Mundi
Sirtos - Görög népzene (1995) Harmonia Mundi
11:59:40

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Folk and Traditional Music | Megtekintések száma: 1739 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1 Levin  
0
A 2012 Április 25-i bejegyzés frissítése.

"1980 őszén alakult meg a Sirtos együttes.
A népzenét szeretők legkedveltebb szórakozási lehetősége akkoriban a Táncház volt. A Sirtos már 1 éves korában megörökölte a Danúvia Müvelödési Ház színpadát, és elindíthatta saját táncházát.
Országjáró turnék következtek, majd 1982-ben az első görögországi vendégszereplés. A hazai görög közönség örömteli és elismerő fogdtatása hihetelen lendületet adott további munkájukhoz. Nagyon sok zenei anyagot gyüjtöttek össze és fokozatosan bővítették hangszereik számát is. Ekkoriban több hang-felvételt is készítettek a Magyar Rádió nép-zenei műsorai számára. A népi hangszere-ken való játékmódot a görögországi turnék során tanulták meg a helyi mesterektől.
1986-tól az akkori Nyugat-Európa kapui is megnyíltak előttük. Hollandiában, Belgiumban majd Ausztriában és Németországban álltak a közönség elé. Sikerüket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy több mint 6 éven át, minden télen visszavárták őket.
A világhírű komponista Mikis Theodorakis budapesti, Sportcsarnokbeli fellépésén a Sirtos együttest érte az a megtiszteltetés, hogy a zeneszerző műsora előtt a közönséget szórakoz-tathatták, hatalmas sikerrel.
1993-tól nem vállaltak több hosszú, (5-6 hónapos) turnét, így megnyílt a lehetőség arra, hogy a nyári hónapokban a környező mediterrán országokba is ellátogassanak. Olaszországban úgymond törzsvendégek. Az eltelt 15 év alatt az Alpoktól Szicília szigetéig szinte mindenhol megfordultak. Portugália és Spanyolország következett, ahol eddig 6 alkalommal turnéztak.
Mai napig folytatják ezeket az utazásokat.
Maguk közt ezt hívják aktív pihenésnek.
2000-ben kerültek kapcsolatba a Magyar Állami Operaház Balettkarával, a „Zorba” címü balett kapcsán. Istanbuli turnéjukat követően a Balett budapesti előadásain is fellépnek."(Sirtos.hu)

1. Kalamatianos
2. O erota su me vasanizi
3. Karotseri trava
4. Pulaki xeno
5. File pexe to baglama
6. Mandilatos
7. Thalassa
8. Ti na se kano galani
9. Anatolitiko
10. Florino
11. Kodzari
12. Karaguna
13. Psaropula
14. Tsifteteli
15. Nostalgo

Kód
http://pasted.co/88822fd5

Name *:
Email:
WWW: