Vasárnap/Sunday, 2024 Máj 19, 0:55:14
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika


Jelen vannak:
Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Szeptember/September » 17 » V.A. - Nick & Norah's Infinite Playlist - OST (2008) Atlantic Records
V.A. - Nick & Norah's Infinite Playlist - OST (2008) Atlantic Records
2:51:24

320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: OST | Megtekintések száma: 702 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 2
1 Levin  
0
Kapásból két olyan dolgot is tudok mondani, ami miatt kifejezetten hiánypotló alkotás a magyarul Dalok ismerkedéshez címmel megjelent film. Egyrészt a 90-es években elterjedt, gusztustalan poénokkal teletűzdelt tinivígjátékok (Amerikai pite és társai) után ismét egy komolyabb szemléletet vett elő a felnőtté válás kapujában álló fiatalságról, melyet nem a szüzesség elvesztésével, hanem egy jellemző hangulat megragadásával mutat be. A történet egy éjszaka alatt játszódik, a főhősök folyamatosan kocsikáznak, miközben mindenféle fura emberrel kerülnek kapcsolatba. Ugye ismerős a dolog? A 35 évvel korábban készült American Graffiti alapszituációja szórul szóra ugyanez, csak ott az egyetem előtt álló fiatalok hatalmas Cadillacekkel rótták a vidéki kisváros útjait, jelen esetben pedig egy sárga Yugóval szelik át New York ismert utcáit.

A jugoszláv remek tulajdonosa nem más, mint az eredeti címben is szereplő Nick, aki barátnőjével való szakítás után teljes letargiába esik. Nincs is kedve semmihez, azonban barátai (akik mellesleg zenésztársai is egyben) unszolására elmegy manhattani koncertjükre, ahol egy véletlen folytán találkozik Norah-val. Egy gyors csókváltást követően ismét a barátok közbenjárásával Nick és Norah együtt töltik az éjszakát, miközben kedvenc együttesük titkos koncertjének helyszíne mellett részeg barátukat keresik. Ezalatt szinte végig szól a zene, ahogy azt egy végtelen playlisttől el is lehet várni.
A zene a másik dolog, aminek kifejezetten örültem, hiszen a 21. század számtalan stílusa közül mindenki által befogadható dalokat választottak, amiket akár 20 év múlva ugyanúgy meg lehet hallgatni, mint most. A filmhez készült soundtrack kitűnőre sikeredett, pedig csak egyetlen kötelező 60-70-es évekbeli rockszám szerepel rajta. Többek között a zenének is köszönhető, hogy a film iszonyat hangulatos lett, az első pillanattól sejthető szerelmes szál sem csap át csöpögésbe. Féltem, hogy a Judd Apatow által elindított komédia stílus Nicket és Norah-t is megfertőzi, de szerencsére a film kerüli az erőltetett poénokat és őszintén humoros marad. (neander, kalozblog.hu)

A zenék:
1) Chris Bell – Speed Of Sound
2) Devendra Banhart – Lover
3) Bishop Allen – Middle Management
4) Vampire Weekend - Ottoman
5) The Dead 60s – Riot Radio
6) Takka Takka – Fever
7) The Submarines – Xavia
8) We Are Scientists – After Hours
9) Band Of Horses – Our Swords
10) Army Navy – Silvery Sleds
11) Richard Hawley – Baby You're My Light
12) Shout Out Louds – Very Loud
13) Paul Tiernan – How To Say Goodbye
14) The Real Tuesday Weld – Last Words
15) Mark Mothersbaugh – Nick & Norah’s Theme

Kód
http://pasted.co/eaa8e117

2 Levin  
0
A film magyar szinkronnal:

Kód
http://vidto.me/g5au9rq1xxe6.html

Name *:
Email:
WWW: